Для невиліковно-хворих у Тернополі встановили ліжка

Фото: 0352.com.ua

У Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги на базі відділення невідкладних терапевтичних станів відкрили дві хоспісних палати, в кожній з яких діють по три багатофункціональних ліжка.

Наразі тут перебуває три пацієнти. Безкоштовно людину утримують у хоспісі двадцять один день. Далі, за бажанням родичів, за певну плату, перебування у хоспісі можуть продовжити. Знеболювання проводиться погодинно, щоб хворий не відчував, що таке біль. У лікарні є багато дівчат-волонтерів, які з 9.00 до 15.00 допомагають доглядати за хворими. Це і догляд за шкірою, і масаж, і різного роду процедури. У відділення є потреба у допомозі духівника і соціальних працівників.

«Ми знаємо, які труднощі мають сім’ї в догляді за хоспісними хворими, знеболенні. Це тягне як матеріальні видатки, так і вимагає фізичних зусиль. Адже люди звільняються з роботи, беруть відпустки, щоб доглядати за хворим. Зараз вони зможуть отримувати таку допомогу на наших ліжках. Хоспіс іноді асоціюють з геріатричними закладами, насправді це зовсім іншого спрямування заклад. Хоспіс – це будинок, де люди почувають себе, як вдома. Вони можуть користуватися побутовими речами, до них приходять родичі, друзі. Все робиться для того, щоб хворий міг спокійно доживати свої останні дні без болю і страждань», – зазначив головний лікар Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський

Довідка:

Хоспіс – це лікарня для надання медичної допомоги невиліковним хворим, яким встановлене безповоротне прогресування хвороби. Хоспіс надає комплексну допомогу людині від моменту встановлення невиліковного діагнозу.

-1 thoughts on “Для невиліковно-хворих у Тернополі встановили ліжка

  • 12:24 | 21.10.2011 о 12:24
    Permalink

    Молодий керівник робить добрі справи для людей, займається важкими онкохворими, встановлює томографи, покращує стан лікарні… Може усі біди в медицині області не зовсім від кризи?

Коментарі вимкнені.