Донецька пенсіонерка їхала чотири доби електричками, щоб перемогти в “Озеряні”

Пенсіонерка з Донецька Валентина Гаврилюк перемогла в відкритих змаганнях Тернополя з бігу „Озеряна-2011″. Донеччанка була найстаршою жінкою на змаганнях. Оскільки в її віковій категорії інших учасників не було, то автоматично отримала золоту нагороду, – пише Gazeta.ua

Аби взяти участь в забізі пенсіонерка добиралася до Тернополя чотири доби.

„Квиток на поїзд дорогий – тому їхала електричками, там безплатно. Електрички їздять тільки зранку і вечером – тому приходилось довго чекати на вокзалах. Там і ночувала. Маршрут був такий: Славʼянськ-Харків-Полтава-Київ-Козятин-Шепетівка-Здолбунів-Красне-Тернопіль. Всього 12 електичок. Сюди приїхали з запасом на день – встигли місто подивитися. І архітектура і люди – все дуже сподобалося”, — розповіла Gazeta.ua легкоатлетка.

Відкриті змагання з оздоровчого бігу „Озеряна” проходять в Тернополі 15 раз поспіль. Маршрут пролягає круг міського ставу. Учасники долають 9,25 кілометри пересічною місцевістю. Оскільки маршрут не промаркований, а стежки навколо ставу розходяться, частина приїжджих бігунів заблукали.

„Хоч би якісь флажки поставили на поворотах. А то я замість круг озера в село побіг. Через це час втратив. Минулого року за 41 хвилину пробіг, а цього за 46″, — розповідає Василь Крупський зі Львова.

Загалом в забізі взяло участь 103 учасники. Першим фінішував Тернопільський студент Іван Стрибко. Він встановив абсолютний рекорд змагань, пробігши дистанцію за 28 хвилин і дві секунди.
Андрій ЯНОВИЧ

Коментарі вимкнені.