Друзі велосипедиста, якого збила машина, завтра фотографуватимуться на місці аварії

В неділю 26 червня о 12.00 велогрома міста проведе експрес-акцію на Гаївському перехресті (Перехрестя вулиці Гайової, вулиці Об’їзної, та автошляху до села Великі Гаї).
Причиною акції стала аварія, що трапилася в цьому місці 22 червня. Близько 16 годині дня, при хорошій видимості автомобіль Форд Фокус збив тернополянина, що рухався на велосипеді. Водій автомобіля, за попередніми даними, був в нетверезому стані.
Як розповів “Погляду” один з організаторів Володимир, на перехресті не буде криків, плакатів та закликів. Велосипедисти просто зберуть і сфотографуються на фоні світлофора, де горітиме зелене світло.
– Мого друга, велосипедиста, збив іноземець, який проїхав на червоне світло і до всього, кажуть, був нетверезий, – розповів Володимир, – Товариш в реанімації. Лікарі кажуть, що його життю зараз ніщо не загрожує.
За словами велосипедистів, вони хочуть, аби цю справу не залишили просто так, бояться, що водія, який збив ровериста, просто відпустять.
– Ми й далі збираємось проводити різні акції, для того, аби з мотоциклістами і роверистами почали рахуватись, як з повноцінними учасниками дорожнього руху, – каже Володимир. – Дуже часто буває, що автомобілісти збивають людей на велосипедах, підрізають, раптово зупиняються і відкривають “перед носом” двері.
На думку чоловіка, такого бути не повинно. На дорозі має бути взаємоповага і розуміння.

Коментарі вимкнені.