Хоптян бере під контроль районні комунальні газети

Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян провів зустріч із редакторами Бучацьких районних комунальних друкованих засобів масової інформації та керівництвом облорганізації Національної спілки журналістів України.

«Сподіваюся, що співпраця між владою, журналістськими колективами та організаціями, які об’єднують працівників засобів масової інформації буде міцнішати. Ми готові до конструктивного діалогу», – зазначив у своєму виступі голова Тернопільської облдержадміністрації.

Спілкуючись із редакторами він акцентував увагу на тих позитивних зрушеннях, які відбулися в державі з часу інавгурації Президента України Віктора Януковича.

Голова обласної організації НСЖУ Микола Ротман наголосив, що зустріч у такому форматі відбувається вперше з 1991 року. Він підняв низку проблемних питань, які стосуються зменшення бюджетного фінансування редакцій окремих комунальних засобів масової інформації краю у 2011 році. Зокрема турботу влади та керівництва Спілки викликає питання зменшення фінансової допомоги із районного бюджету для газети «Земля Підгаєцька», газети «Голос Лановеччини», «Новини Шумщини».

У зв’язку з цим керівник області звернувся до керівництва райдержадміністрацій, спільно з районними радами та фахівцями головного фінансового управління ОДА, вивчити ситуацію та запропонувати шляхи збільшення фінансування.

Також Микола Ротман висловив засторогу щодо спроб створення Кременецькому районі інформаційно-видавничого центру на базі редакції газети «Діалог» та інших структур.

І журналісти, і представники влади висловилися за налагодження дієвого діалогу шляхом залучення редакторів до участі в засіданнях колегії, обласних нарад, проведення семінарів з актуальних питань, які турбують область і її жителів.

Коментарі вимкнені.