Ігнорування інтронізації Глави УГКЦ. Святослав це вам не Кіріл

Влітку 2010 року, коли в Україну приїхав московський Патріарх, керівництво Першого Національного кожний його чих видавало в прямий ефір. Мандрівка Кіріла українськими єпархіями РПЦ перетворилася в реаліті-шоу нон стоп.

А от сьогоднішню інтронізацію владики Святослава, який щойно вже офіційно став Верховним Архієпископом Української Греко-Католицької Церкви, “московські православні” Бенкендорф та Арфуш, як і слід було очікувати, проігнорували. Оце відверте хамство, оця нарочита зневага державного телеканалу до мільйонів українських греко-католиків, цілком вписуються в релігійну політику чинної влади, яка виходить з того, ніби “правильна” церковна юрисдикція – це та, де молиться Віктор Федорович, та де разом з ним по великих святах роїться вся наша донецько-атеїстична еліта, яка насправді поклоняється не Христу, а Мамоні.

Пряму трансляцію вів П’ятий канал. Вперше інтронізація глави УГКЦ відбулася саме в Києві, в ще недобудованому Патріаршому Соборі Воскресіння Христового на Лівому березі. На чолі цієї юрисдикції, як відомо, став 41-річний Святослав Шевчук – відтак у нього є шанс сформувати цілу епоху в історїі УГКЦ, як це колись вдалося Митрополиту Андрею Шептицькому, який очолив греко-католиків ще в молодшому віці.

Ми. православні Київського Патріархату, щиро вітаємо братів-греко-католиків з обранням Предстоятеля. Ось що з цього приводу написав владиці Святославу Патріарх УПЦ КП Філарет:“Ваші попередники, владики Андрей Шептицький, Йосип Сліпий, Любомир Гузар, визнавали потребу й необхідність порозуміння в Україні між православними та греко-католиками, утверджували українську ідентичність Греко-Католицької Церкви. Сподіваюся, що в період Вашого керівництва в УГКЦ набудуть свого подальшого розвитку позитивні досягнення попередніх часів.

Зараз перед християнами в Україні з новою силою постають виклики занепаду суспільної моралі, руйнування традиційних сімейних цінностей, наступу агресивного секуляризму, поширення споживацтва й бездуховності. Дати на ці виклики належну відповідь, засновану на традиційних для українського народу християнських духовних, моральних, культурних цінностях – поле для співпраці Київського Патріархату і УГКЦ. Основи цієї співпраці було закладено в попередні роки, тому сподіваюся на її плідне продовження”.

Олег Медведєв

Відеосюжет  24 каналу


Сьогодні ввечір або завтра зранку буде опубліковано відеозапис з інтронізації владики Святослава.

-1 thoughts on “Ігнорування інтронізації Глави УГКЦ. Святослав це вам не Кіріл

  • 23:38 | 27.03.2011 о 23:38
    Permalink

    Я дуже дякую за цю статтю. Дивилась в прямому ефірі інтронізацію. Як грім з ясного неба – її перервали десь в середині Служби Божої і на одному, і на другому каналі, які вели пряму трансляцію. Я в INTERNET, але там треба було встановити який прейєр, щоб дивитись трансляцію. Встановити я не змогла. У мене не цілий день зіпсувався настрій. Прикро дуже, коли держава ігнорує інтереси кожного 10 українця. До речі, наша Церква позитивно ставиться до всіх церков, які є в Україні. Велике прохання принаймні помістити в INTERNET повний відеорепортаж цієї події.
    Нехай Бог допомагає Главі нашої Церкви бути добрим пастирем і береже нашу Україну. Хай Україна буде сильною незалежною і головне християнською державою, де для кожної людини Бог буде на першому місці.

Коментарі вимкнені.