Кабінет Міністрів України цікавить дошкільна освіта Тернополя

27 квітня міський голова Тернополя Сергій Надал взяв участь у розширеному засіданні Кабінету Міністрів України. На засіданні було розглянуто ряд питань, а саме: про стан проведення весняно-польових робіт та заходи із стабілізації цін на продовольчому ринку, про організацію підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовому періоді 2011/12 року, про розвиток системи дошкільної освіти.

Міський голова Сергій Надал проінформував Кабінет Міністрів України про стан розвитку дошкільної освіти Тернополя.

«Протягом останніх років спостерігається тенденція збільшення контингенту дітей дошкільного віку. За результатами обліку станом на 01.01.2011 року дитяче населення міста Тернополя  складає 10 382 дитини  від 2 до 6 років. В дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах навчається  8671 дитина дошкільного  віку, що становить 83.5 відсотки. Середня наповнюваність груп переддошкільного віку (від 2 до 3 років) становить 20-22 дитини (норма 15 дітей),  дошкільного віку (від 2 до 6 років) — 25-27 дітей (норма 20)

Для зміцнення здоров’я дітей, розвитку й формування здорової особистості в місті функціонуює 77 груп компенсуючого типу, у яких організовано навчально-виховний процес у комплексі з корекційно-розвивальною та лікувальною роботою.

Для 100 відсоткового забезпечення дітей 5 річного віку дошкільною освітою, з метою розвантаження груп управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради планується привести мережу дошкільних навчальних закладів у відповідність шляхом відкриття додаткових груп (2011 році – 5 груп, 2012 році – 5 груп, 2013 році – 6 груп, 2014 році – 7 груп, 2015 році – 7 груп, 2016 році – 7 груп)», – зазначив міський голова Сергій Надал.

-1 thoughts on “Кабінет Міністрів України цікавить дошкільна освіта Тернополя

  • 15:27 | 28.04.2011 о 15:27
    Permalink

    Та шо Ви кажете Сергій Віталійович??! ще скажіть що внас нема ніяких проблем з дошкільними закладами!
    А проблеми є:
    1. В садочкам дітям не досипають порції, бо міський бюджет не надає коштів!
    2. Те що збираються скорочувати кількість персоналу в садочках – це вже не новинв для батьків!!!
    3. В садочках постійно є проблеми з ртутю яка чомусь постійно розливається… Може потрібно охорону ставити?
    4. Заклади скаржаться на недофінансування!!!

    І про все це міська влада знає!!! І мовчить про це в Києві!!! Скоро батьки не витерплять і тоді будете ви тікати з цього міста дальше ніж бачите!!!!!

Коментарі вимкнені.