Корупція поширюється з верхівки – тернопільский чиновник

Напередодні Міжнародного Дня боротьби з корупцією у Києві провели круглий стіл на тему «Здійснення конвенції ООН проти корупції – оцінка громадянського суспільства».

На засідання, організоване Комітетом з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, зібралися представники влади і громадських організацій з різних міст України, а також міжнародні експерти ЄС та ООН. Тернопіль представляв заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, який очолює постійну комісію Тернопільської обласної ради з питань законності та правової політики, здійснення демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією та правоохороними органами держави.

«Фактично всі визнають, що корупція в нашій державі розповсюджена на вищих щаблях влади і звідти поширюється на інші рівні. Тому завдання подолати корупцію в першу чергу має ставитись перед Верховною Радою України, – зазначив Леонід Бицюра. – За результатами досліджень міжнародних організації, Україна посідає 152 місце в рейтингу за протидією корупції. Це дуже серйозний і прикрий для нас показник. Сьогодні корупція стає нормою, факти корупційних скандалів сприймаються як звичне явище. Змінити цю ситуацію можливо. В першу чергу для цього потрібна потрібні політична воля та чітко прописані закони».

Коментарі вимкнені.