Кожен десятий українець перехворів грипом

З початку епідсезону на грип та ГРІ перехворів кожен десятий українець, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Сьогодні в Україні припинено заняття в 112 школах та 26 дошкільних навчальних закладах. В розпал епідемії кількість закритих шкіл сягала більше 1000.

За останні тижні відбулася зміна збудника. Якщо з початку епідсезону домінував вірус грипу В, то зараз його практично повністю витіснив вірус грипу типу А/Н1N1/Каліфорнія. Сьогодні грип типу А реєструється у 87 % випадків. Захворювання, викликане цим збудником, характеризується більш агресивним перебігом, вираженими клінічними проявами та підвищеним ризиком розвитку ускладнень.

Міністр охорони здоров‘я України Ілля Ємець доручив зосередити зусилля в першу чергу на профілактиці захворюваності, наданню екстреної медичної допомоги, ранній госпіталізації контингентів ризику, в першу чергу вагітних жінок.

З початку епідемічного сезону на грип та ГРВІ перехворів кожен десятий українець.  передає news.liga.net.

Cейчас перевищення епідпорогу зареєстровано тільки в Луганській області – на 8,1%. В Україні припинені заняття в 112 школах та 26 дошкільних навчальних закладах. У розпал епідемії кількість закритих шкіл сягала понад 1000.

Голова Держсанепідслужби Сергій Риженко заявив, що Україна увійшла у завершальний етап епідемічного сезону з грипу та ГРВІ. За його словами, протягом найближчих декількох тижнів захворюваність почне знижуватися.

Коментарі вимкнені.