Мерія Тернополя завдяки інвесторам хоче вирішити проблему медичного обслуговування

Виконавчий комітет спільно відділом охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради планують найближчим часом реалізувати кілька інвестиційних проектів, які покращать медичне обслуговування населення Тернополя.

Про це власкору ЗІКу повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Ростислав Левчук.

«Один з інвестиційних проектів – встановлення літотріптора. Цей дорогий апарат дозволяє подрібнювати каміння у нирках. У нашій області специфічна вода та мікроелементи в ній. На Тернопільщині існує велика кількість хворих, які потребують такого лікування. Ні область, ні місто не мають такого апарату. Тернополяни їздять у сусідні області і вивозять туди гроші, бо це платна процедура. Тому ми вирішили провести конкурс серед інвесторів на встановлення літотріптора на базі другої міської лікарні. Колись там був старий апарат першого покоління, а зараз є вже шостого покоління. Приміщення відповідає всім технічних умовам», – розповів Ростислав Левчук.

За його словами, цим проектом зацікавилися кілька інвесторів.

«Оголосимо конкурс і виберемо того інвестора, який задовольнятиме потреби тернополян і надаватиме соціальний пакет. Тобто, хто зможе безкоштовно надати більше послуг соціально незахищеним мешканцям Тернополя», – прокоментував начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради.

Ще два проекти мерія планує реалізувати на таких же конкурсних умовах.

«У лікарні швидкої медичної допомоги на базі рентгенологічного кабінету – встановлення комп’ютерного томографу. Ця лікарня не має такого приладу, але він їй необхідний. Місто не має можливості виділити на нього кошти, тому шукаємо приватного інвестора. Окрім того, виконком вже дав дозвіл на оголошення конкурсу, яким передбачено облаштування у першій міській поліклініці кабінету лікування ран і «діабетичної стопи». Це буде місце, де хворі на цукровий діабет зможуть отримувати якісні медичні послуги. Умовою конкурсу є соціальний пакет, де буде офіційно обумовлено кількість обстежень для соціально незахищених верств населення у місяць», – додав Ростислав Левчук.

 

-1 thoughts on “Мерія Тернополя завдяки інвесторам хоче вирішити проблему медичного обслуговування

  • 00:22 | 5.08.2011 о 00:22
    Permalink

    Класно! Дай Бог шоб реалізувалося!
    А ше трохи нашугати дохторів, шоб так дико хабарі не брали! І тоді Надалу ціни не буде!

Коментарі вимкнені.