Мерію Тернополя реорганізовують і скорочують працівників

Депутати Тернопільської міської ради внесли зміни у рішення щодо структури міської ради та виконавчих органів міської ради.

При голосуванні депуатати ще внесли зміни в проект рішення – передаєЗІК.

Депутати реорганізувавши шляхом перетворення:

– управління у справах сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму в управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту;

– відділ внутрішнього контролю та взаємодії з правоохоронними органами у відділ внутрішнього контролю;

– управління з питань містобудування та архітектури в управління містобудування, архітектури та кадастру.

Пропозиція перетворити управління культури і мистецтв у відділ культури і мистецтв не знайшла підтримки в депутаському корпусі.

Також депутати ліквідувати відділ реформування житлово-комунального господарства та створили сектор адміністрування послуг.

«Внаслідок реорганізації структури кількість працівників міськради скоротиться з 355 до 332 людей. Буде зроблено перерозподіл функцій та обовязків. Скорочення торкнеться лише кількох людей, оскільки зараз багато посад є вакантними. Зокрема, ми скорочуємо чотирьох осіб з управління мунціпальної поліції», – прокоментував заступник міського голови Тернополя Олександр Степанюк.

За пропозицією депуатат Романа Заставного на наступній сесії буде заслухана робота всього управління мунціпальної поліції.

«На бюджетній комісії ми піднімали цю тему. Я вважаю, що робота муніціпальної поліції неефективна. Коли її створювали то говорилося, що вона буде на самофінасуванні. Однак бачимо, що витрати на її утримання з доходами непівставні», – пояснив Роман Заставний.

Також депуатати не підтримали питання створення управління квартирного обліку та нерухомого майна. Справа у тому, що колишній керівник цього управління Марія Турчин виграла суд у міськради. Своїм рішенням суд зобовязав Тернопільску міську раду відновити жінку на посаді. Але в процесі реформування стуктури міської ради на початку 2011 року управління квартирного обліку та нерухомого майна було реорганізовано у відділ. Щоб виконати рішення суду, депутатам запропонували сворити управління. Однак ця пропозиція не знайшла підтримки в сесійній залі. Депутати виключили цей пункт з проекту рішення.

Коментарі вимкнені.