На будівництві храму в Почаївській Лаврі гинуть люди

На будові у Почаєві гинуть люди. У жовтні на території Лаври пішло з життя двоє чоловіків. Нещасні випадки сталися під час зведення храму. Перший інцидент трапився 19 числа. 30-річний мешканець Закарпатської області помер на зовнішній сфері купола святині під час монтажу металевого каркасу. Причиною смерті стала арматура, яку напередодні добре не закріпили, і вона зірвалась на чоловіка з 3-метрової висоти. Спецкомісія дослідила, що будівельник був без каски.

Михайло Лаба, начальник Держгірпромнагляду по Тернопільській області: «Арматура діаметром 20 міліметрів впала на голову потерпілому. Смерть настала на його робочому місці».

Нещастя сталося на очах будівельників, з якими чоловік приїхав із Закарпаття першого жовтня. В управлінні охорони праці запевняють, що робітників офіційно оформили ще в день приїду у Почаївську Лавру. Також переконують, що людям видавали усе необхідне для під страховки.

Михайло Лаба, начальник Держгірпромнагляду по Тернопільській області: «Працевлаштовані вони. Перший працевлаштований 1 жовтня».

Друга смерть трапилася вже 31 жовтня і також під час робіт на куполі того ж храму. 18-річний мешканець Почаєва шукав підробіток і звернувся до настоятелів святині. Йому дозволили працювати – незважаючи на те, що раніше парубок будівництвом не займався. Його випадок сьогодні досліджує комісія, і наразі ніяких коментарів не дає.

Михайло Лаба, начальник Держгірпромнагляду по Тернопільській області: «Досвіду на будівельних роботах у нього не було, звичайно. Він тільки був прийнятий на роботу – 24 чи 25 жовтня».

По завершенні всіх досліджень документи передадуть на розгляд у прокуратуру. Там і визначать ступінь вини як загиблих, так і тих людей, які відповідали за безпеку на об’єкті. Сьогодні у Почаївській Лаврі будівельні роботи не проводять, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.