На фестивалі «Підкамінь-2011» когось носили на руках, а хтось зі сцени посилав публіку… додому

22–24 липня 2011 року у Бродівському районі в однойменному селищі пройшов п’ятий за ліком етнофестиваль «Підкамінь 2011». Всього на великій сцені виступило понад 15 гуртів, географія яких надзвичайно широка.

Так, відкривали фестиваль «Верлібена» аж із Сімферополя, та кияни: «АтмАсфера», «ТаРУТА», «Дримба Да Дзиґа», «Веремій», «Тінь сонця».

Другого ж дня присутні відривалися під музику виконавців з максимально різних областей України: з найзахідніших гуртів фестивалю «Підкамінь-2011» приїхав «Називний Відмінок» із Тернополя; аж з під Києва, з Ірпіня – «Ренесанс»; найсхіднішими гостями стали «BAndurbaND», а найпівденнішими – «Русичі» з Білгород-Дністровського; також приїхали франківчани «КораЛЛі»; а хедлайнерами стали столичні «Гайдамаки».

В останній же день фестивалю гостей розважали переважно гурти зі Львова: «Шосте чуття», «Тарасова ніч», «Оратанія», а також «OT VINTA» з Рівного.

Також протягом усіх трьох днів працювала й мала сцена фестивалю «Підкамінь-2011», де, не зважаючи на перемінну погоду з доща на сонце та з сонця на зливи, виступали різноманітні колективи художньої самодіяльності Бродівщини, а також Ольга Ковальчук, Ярина Шуст, Юлія Доскоч з Бродів, Віталій Сеня та Blackсherry з Ожидова, Христина Шпинда з Буська, «МАРІСЕН», Лілія Сахон зі Львова, Теодор Кукуруза, гурт Остапа Стахіва та Тарас Курчик.

Загалом же публіка сприйняла позитивно абсолютно всі гурти, котрі грали на фестивалі «Підкамінь-2011», і, незважаючи на капризну погоду, пританцьовувала та підспівувала під сценою повсякчас, навіть під час саунд-чеків музикантів. Але, звичайно, найбільші овації зривали хедлайнери «Тінь сонця», «Гайдамаки» та «OtVinta».

Не обійшлося і без сюрпризів від улюбленців публіки. І не завжди приємних. Так «Тінь сонця» змушені були виступати без одного з членів гурту, оскільки той пошкодив руку. А «Гайдамаки» «дали жару», коли соліст Олександр Ярмола «пішов по руках», зіскочивши зі сцени на руки глядачам. Експресивний же Юрко Журавель з «OtVinta» відмовився зачитати зі сцени спонсорів п’ятого етнофестивалю «Підкамінь-2011», а після третього виконання пісень «На біс!» вирішив ще й послати глядачів… додому.

Люба Вовк, “Погляд”

Фото Святослав Журовський, “Погляд” та Андрій Хомюк

Коментарі вимкнені.