На що скаржаться тернополяни

Тернополяни поскаржились депутатам міської ради від партії «Фронт змін». З ініціативи цієї політичної сили у кожному районному центрі відбуваються зустрічі громади із владою. Пройшов такий захід у суботу, 14 травня, і в Тернополі.

«Я – пенсіонерка. Я часто тут гуляю. У мене саме примітивне питання: чому в центрі міста, на вулиці, як іти до Катедри, немає ні однієї квіточки?»

Володимир Кузьма, депутат міськради від «Фронту Змін»: «У бюджеті передбачені кошти на озеленення міста, але в значно меншій сумі, ніж це було раніше. У зв’язку з катастрофічною нестачею коштів така ж ситуація і в інших галузях. Знову ж таки, ми, як правило, звикли з вами, живучи в Тернополі, до свят бачити місто охайним»

Тернополяни жалілись на якість доріг та зношеність тролейбусів. Депутати пояснили, що дороги ремонтуватимуть, проте для того, щоб відновити усі шляхи міста, потрібні кошти, яких бюджет не має.

Андрій Мастюх, депутат міськради від «Фронту Змін»: «Прописали програму щодо розвитку міського електричного транспорту. Я сподіваюся, що будуть звернення на міського голову, на голову бюджетної комісії – щоби при розподілі чи перерозподілі бюджету ця програма виконувалась».

Тернополяни також зауважили, що громадська вбиральня за кінотеатром «Перемога» потребує ремонту. Адже вона знаходиться в центрі міста і нею користуються як мешканці, так і туристи. А її стан далекий від задовільного.

Петро Гринчишин, депутат міськради від «Фронту Змін»: «Проблема громадських туалетів у місті є взагалі великою. Я думаю, що мої колеги, які працюють в депутатській комісії з питань ЖКГ, піднімуть і поставлять питання стосовно ремонту громадського туалету за кінотеатром «Перемога».

Мешканець будинку, вікна якого виходять на Театральний майдан, висловив занепокоєння станом балконів. Він пояснив, що хвилюється, оскільки вони старі і потребують реконструкції. Натомість ніяких робіт влада не проводить. Відповідно, балкони можуть обвалитися і когось травмувати.

Володимир Кузьма, депутат міськради від «Фронту Змін»: «Є кошти, які отримують ЖЕКи як квартплату, які витрачаються на поточне утримання будинків і прибудинкових територій. А є кошти для капітального ремонту, які виділяються за рахунок власника. Власником цього будинку, на скільки не помиляюсь, є міська рада. І для того, щоби проводились капітальні ремонти, щорічно затверджуються титульні списки, в яких визначається перелік будинків, конкретні роботи, їх об’єми і вартість».

Любов Гринчишин, голова Тернопільської територіальної організації «Фронту Змін»: «Чи всі люди знають про те, що при затверджені бюджету на рік формуються списки. Ми сподіваємося, що тих жителів будинків, які є активними, які звертаються, які проводять громадські слухання, які подають свої пропозиції через депутатів чи безпосередньо через звернення, – влада почує і їхні пропозиції будуть враховані».

Ця акція в нашій області відбувається вперше. Голова Тернопільської територіальної організації політичної партії «Фронт Змін» Любов Гринчишин каже, що такі зустрічі для громадян є можливістю поділитись власними проблемами, а для депутатів – набрати роботи.

Любов Гринчишин, голова Тернопільської територіальної організації «Фронту Змін»: «Це – перша зустріч. Але ми обов’язково через певний період часу проведемо наступні зустрічі, на яких депутати прозвітуються про ті доручення, які вони отримають від громади: які іде їхнє виконання, з якими проблемами вони зіткнулися і чи вдалося їм виконати доручення громади».

У суботу, 14 травня, депутати від «Фронту Змін» зустрілися не тільки з тернополянами. Аналогічний захід зі своїми виборцями провели і представники партії на Теребовлянщині, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.