На Тернопільщині завдано державі збитків на 7 млн.грн.

Співробітниками управління податкової міліції ДПА в Тернопільській області систематично проводяться перевірки та оперативно – розшукові заходи, спрямовані на виявлення та руйнування схем ухилення від оподаткування, мінімізації податкових зобов’язань, притягнення до відповідальності організаторів та виконавців кримінальних схем.
Відпрацюванню підлягають суб’єкти господарювання, які згідно наявної у податкових органів інформацією, з метою мінімізації податкових зобов’язань, відображають в обліку операції з придбання товарно-матеріальних цінностей через мережу суб’єктів господарської діяльності із ознаками сумнівності (у яких відсутні виробничі потужності, складські приміщення, кількість персоналу обмежується 1-2 працівниками).
Нещодавно податківці зацікавились діяльністю одного такого підприємства – мінімізатора, яке діє на Тернопільщині у сфері виробництва високоліквідної продукції. Посадові особи цього підприємства відобразили в обліку господарські операції із двома підприємствами Рівненської та одним підприємством Львівської областей. За результатами таких операцій керівники Тернопільського підприємства безпідставно сформували податковий кредит з податку на додану вартість та завищили валові витрати, зменшивши таким чином податкові зобов’язання із податку на прибуток.
Під час перевірки підтвердилась інформація про те, що вищевказані господарські операції носили безтоварний характер і були спрямовані лише на мінімізацію податків. Крім цього, одне підприємство з Рівненської області визнано банкрутом, стосовно іншого – розпочато процедуру банкрутства, а суб’єкт господарювання з Львівщини носить ознаки фіктивності.
В результаті таких оборудок збитки державі у вигляді несплачених податків склали понад 7 мільйонів гривень.
Слідчим відділом податкової міліції порушено кримінальну справу за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Триває слідство.

Коментарі вимкнені.