У Москві відкриваються курси української мови для дітей

Відділ Міжнародної співпраці Московського міського палацу дитячої (юнацької) творчості відкриває безкоштовні курси української мови для дітей на 2011/2012 навчальний рік.

Як розповіла педагог-організатор відділу Ніна Шовгун, початок запису у навчальні групи проходитиме з 19 травня до 10 вересня, після чого одразу почнуться заняття.

“Згідно зі статутом, ми можемо працювати з дітьми, підлітками молоддю віком до 21-го року. Розмір груп у нас – по 8 осіб, і їхня кількість залежатиме від віку охочих вивчати мову і рівня їх знань”, – зазначила вона.

Шовгун також повідомила, що курс навчання розраховано на 3 роки, проте діти з високим рівнем підготовки потрапляють одразу в найбільш підготовлену групу.

Педагог підкреслила, що вивчають українську мову діти з різною метою – хтось хоче спілкуватися з однолітками, а багато хто хоче знати літературну мову з усіма нюансами, щоб мати можливість читати сучасних українських авторів в оригіналі.

За її словами, зараз у палаці українську мову вивчають дві групи – одна група складається з дітей віком 7-10 років, а інша, що закінчує навчання, віком 17-18 років. Окрім власне мови, дітей знайомлять з українською літературою, фольклором, традиціями.

Після закінчення курсів учні одержують свідоцтво встановленого зразка

Коментарі вимкнені.