Нардеп-«регіонал» проводить «зачистку» кадрів

Схоже, головний «регіонал» області, народний депутат Орест Муц стає повноправним господарем Тернопільщини. Такий висновок напрошується після того, як з його «подачі» на кількох державних відомствах було змінено керівників, – пише газета “Номер Один”.

Нагадаємо, що на початку лютого в кількох виданнях були опубліковані резонансні викриття Ореста Муца щодо «касти недоторканих». Тоді під критику нардепа потрапили п’ять керівників держпідприємства, два з яких уже позбулися займаних посад – керівник Тернопільського комбінату хлібопродуктів Петро Волошин, директор Держстандартів Євген Мельничук, а один – начальник обласної архбудінспекції Сергій Авдонін 18 квітня написав заяву за власним бажанням. Не будемо говорити про всіх фігурантів по справі, адже не всі вони публічні особи, але декотрі все- таки були на своєму місці.

Отож першим під шалену критику потрапив Євген Мельничук, якого Орест Муц «прив’язав» до кримінального угруповання «Аракс». На початку минулого тижня трудовому колективу стандартів був представлений депутат Тернопільської районної ради від Партії регіонів, 30-річний Максим Федоров, який раніше працював на керівних посадах у приватних підприємствах (найвідоміше – “Хоростківцукор”). Петро Волошин був звинувачений у тому, що його підприємство не здійснювало сушки зерна, натомість справно брало гроші за цю «послугу», а ще, що пан Волошин створив на підставних осіб у В. Березовці «Еліта-центр». Звинувачення не залишилися осторонь і «хлібну» посаду не так давно отримав Володимир Драбчук. Якщо до попередніх двох чоловік питань особливо немає, то закиди Сергію Авдоніну в тому, що його близька родина отримала квартири по занижених цінах, виглядають доволі суперечливими. До того ж Сергій Олександрович – авторитетна і фахова у своїй галузі людина, яка не йде на компроміс із совістю, а тому його заміна на кандидата в мери Тернополя Юрія Олійника (відповідне подання вже прийшло у приймальню В. Хоптяна), можна пояснити лише одним – плата останньому за «роботу» в мерській виборчій кампанії. Нагадаємо, що Юрій Олійник ледь не став керівником міського виборчого штабу ПР, при цьому на виборах проводив активну кампанію по критиці тернопільських будівельників.

Найпевніше своєї участі чекає начальник Тернопільського обласного КРУ Іван Панцьо. Орест Муц каже, що Іван Іванович шахрайськими методами скупив ВАТ «Зелене господарство», до того ж зловживає службовим становищем. Натомість сам Панцьо стверджує, що «зуб» головний «регіонал» області має через… футбол. Свого часу Муц попросив його підтримати у виборах голови обласної федерації футболу (І. Панцьо тоді очолював Тернопільську міську федерацію футболу), але Іван Іванович відмовив… Політичний експерт і депутат Верховної Ради I-го скликання Володимир Колінець ситуацію довкола Муца і Панця прокоментував наступним чином: «Знаю, що працівники ревізійного управління скаржаться на Панця, що той змушує їх брати хабарі від керівників організацій, де КРУ робить перевірки. Бувають випадки, що за гроші можна придбати готовий акт перевірки, навіть тоді, коли ревізія не проводиться. Дуже багато у відомстві Панця і пенсіонерів, натомість молодим та принциповим ревізорам Панцьо ходу не дає. Потрапити на роботу в КРУ можна, як розповідають самі працівники КРУ, або по великому блату, або за гроші. Отож претензії Ореста Муца в цьому плані є виправданими і об’єктивними. Хоча Іван Панцьо по політичній лінії – «своя» людина, адже був керівником штабу Януковича на президентських виборах-2004. Але тут справа, скоріш за все, в іншому. Кажуть, що Панцьо Муцу не дає скільки грошей, скільки той вимагає, саме тому останній поставив питання про заміну керівника КРУ».

-1 thoughts on “Нардеп-«регіонал» проводить «зачистку» кадрів

  • 17:55 | 27.04.2011 о 17:55
    Permalink

    Люди Панцю кінець! На його місце вже шукають людину… при чому з “опозиції”!!! Думаю буде молодий, перспективний може і з Івано-Франківщини!!!

  • 19:39 | 27.04.2011 о 19:39
    Permalink

    Дбав чоловік про нарід тернопільський(найменші зарплати в Укр.)аж доробився до інвалідності .Може ше років до75 подбае про нас біднесеньких.Ділом займатися треба.байки за 20 р.лапшою на вухах позависали

  • 10:04 | 28.04.2011 о 10:04
    Permalink

    ну якщо Колінець -“політичний експерт”, то без коментарів :))))))))))))))))))))))))))))))

Коментарі вимкнені.