Незабаром в Тернополі відкриється школа соціальної журналістики «Тернопільський New Media Consalting»

В двадцять першому столітті коли починають відживати такі медії, як друковані ЗМІ, на їх місце приходять нові, незвідані ІНТЕРНЕТ-мережі, як основні носії, накопичувачі та розповсюджувачі інформації. Найбільш актуально темою для розвитку соціальної журналістики є Інтернет-блоги, як основні форми донесення інформації до людей, які намагаються якомога швидше отримувати будь яку інформацію та розповсюдити її. Тому і виникла ідея створення школи соціальної журналістики в Тернополі, яка зможе на професійному рівні підготувати журналістів та громадських діячів до роботи в інтернет просторі.

Гарантоване якісне навчання слухачів впливати на медійну галузь інтернету шляхом підвищення стандартів і конструктивної критики того, що відбувається в цій галузі. Метою створення такої школи є створення журналістів 2.0, які будуть продуктивно використовувати соціальні медіа.

Навчання за проектом спрямоване на залучення журналістів та громадських діячів до цифрових технологій в новітніх медіа. Учбовий план складений так, щоб слухачі могли дізнатися якомога більше про сучасні медіа, нових форматах новин і як одну історію представити в різних медіа. Універсальність програми полягає в тому, що слухачі матимуть можливість не лише удосконалити свої знання і навики в традиційних для них медіа, але й працюватимуть в мультиплатформному середовищі, об’єднуючому традиційні і нові медіа в щось більше, що відповідає вимогам сучасності і запитам аудиторій.

Викладачі «Тернопільського New Media Consalting» сприймають журналістику виключно як сферу практичної діяльності, і з деяким скепсисом сприймають теоретизування на відповідні теми. Відповідно, в курсах слухачам пропонується лише той обсяг теоретичних знань, без якого неможливо осмислене освоєння журналістської техніки в плані використання соціальних мереж. Обов’язковим етапом навчання є виконання практичних завдань, що в подальшому дозволить слухачам виробити певний набір професійних навичок в роботі з соціальними медіа.

Більш детальнішу інформацію можна побачити на http://tenmc.blogspot.com/. Реєстрація на навчання триває з 24 лютого по 8 березня на http://j.mp/REGIST

Коментарі вимкнені.