Одеса підтримала Західну Україну

Конгрес російських громад Одеси “обурений рішенням Верховної Ради про вивішування червоних радянських прапорів на адміністративних будівлях”. Про це сказано в заяві Конгресу, поширеній його прес-службою.

Автори заяви наголошують, що “ухваленим рішенням депутати Верховної Ради паплюжать пам’ять мільйонів і мільйонів людей, замучених комуністами “до”, “під час” і “після” Другої світової війни.

“Причому все це робиться всупереч рішенню Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка прийняла резолюцію, що прирівнює комунізм до нацизму і закликає до міжнародного засудження тоталітарних режимів”, – йдеться в документі.

Конгрес російських громад розцінює це рішення парламентської більшості як “спробу реабілітувати комуністичну ідеологію” і закликають “всіх громадян України незалежно від національності, виступити проти комуністичних символів рабства і приниження”.

Верховна Рада 21 квітня ухвалила закон, що передбачає вивішування з нагоди Дня Перемоги поруч із державним прапором також копій так званого “прапора Перемоги”, тобто прапора однієї з дивізій Червоної армії, піднятого в травні 1945 року на Рейхстагу в Берліні.
Радіо Свобода

Коментарі вимкнені.