Олександр Папуша грав студентам на гітарі

9 листопада – день української письменності та мови. Відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ організував для всіх активних та творчих студентів зустрічі із видатним митцем, актором Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Т. Шевченка Олександром Папушею, та бандуристом-віртуозом Дмитром Губ’яком.

Першим завітав Олександр Папуша – відомий тернопільський театральний актор.

– З розповіді пана Олександра ми змогли відчути атмосферу театру в стінах нашого універу, почути про закулісне життя акторів та їх захоплення поза сценою, – діляться враженнями студенти.

Виявляється, Олександр Папуша зіграв більше 50 ролей в різних виставах та постановках. Та, окрім таланту перевтілюватись та змінювати ролі, актор чудово грає на гітарі та пише пісні. Композиції студенти мали змогу почути в живому виконанні. Цікавим стало те, що пісні, які виконав актор він написав більше 10 років тому, але проблематика, яка піднімається в творах, залишилась та сама. На завершення – актор, Олександр Папуша, запрошував всіх на нові прем’єри вистав з його участю та давав відповіді для найдопитливіших студентів.
Не менш цікавим для студентів виявився Дмитро Губяк – український бандурист-вокаліст та композитор. До творчої зустрічі більшість із студентів, уявляли собі гру на бандурі, старомодним заняттям, виявляється це далеко не так. Таке бачення про гру на цьому інструменті, розвіялось відразу, коли Дмитро заграв загальновідому пісню групи “the Beatles” -“Yesterday”. Ще більше здивувались суденти, коли почули, що в руках пана Дмитра цей 60-струнний інструмент може повторити відомі джаз, рок та блюзові композиції, варто лиш захотіти. Після кількох хвилин розповіді про себе та своє життя, насичене різноманітними концертами та поїздками з виступами в Америці та Європі, бандурист продовжив дивувати, виконуючи класичні та народні композиції.

Сергій Балуцький

Коментарі вимкнені.