В тернопільській школі №24 розпочалися курси екскурсоводів

З ініціативи управління з питань туризму облдержадміністрації та за підтримки управління у справах сім`ї, молодіжної політики, спорту і туризму міської ради розпочали роботу курси по підготовці фахівців туристичного супроводу (екскурсоводів), пише Тернотур

 Програма навчання включає: ознайомлення з організацією туризму та екскурсій в Україні, основними нормативними документами, які регламентують туристсько-екскурсійну справу в Україні, вивчення методики організації, розробки та проведення екскурсій, туристичне краєзнавство.

Навчальний процес поєднує лекційні та семінарські заняття. Також в програмі заплановані навчальні екскурсії по Тернополю та визначних місцях області. В процесі навчання кожний слухач курсів повинен розробити дві екскурсії: оглядову – по Тернополю та одну з автобусних екскурсій по області, що дасть можливість, одразу ж після закінчення курсів та акредитації, почати роботу в якості екскурсовода.
До роботи на курсах залучені викладачі Державного педагогічного університету, працівники обласного краєзнавчого музею, спеціалісти в галузі архітектури, досвідчені екскурсоводи та працівники туристських організацій.

Слухачі, які успішно закінчать курси, отримають посвідчення екскурсовода та зможуть подати документи в управління з питань туризму для отримання Дозволу на право здійснення туристичного супроводу відповідно до Положення про акредитаційну комісію з видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу, затвердженого розпорядженням голови ОДА від 22.11.2006 року №681, згідно якого серед інших документів, що подаються до Акредитаційної комісії, потрібен документ про фахову освіту.

Отримавши Дозвіл на право здійснення туристичного супроводу – екскурсоводи мають можливість офіційно проводити екскурсії, як для місцевого населення, так і для гостей Тернопільщини з інших регіонів України та з-за кордону.

Успішне навчання на курсах фахівців туристичного супроводу – це отримання другої спеціальності, яка дає можливість працювати в туристичній галузі та проводити екскурсії у вільний від основної роботи час, отримувати додатковий заробіток.

Графік роботи курсів: середа та четвер з 18.00, субота – з 10.00.
Заняття проводяться в приміщенні ЗОШ № 24.

Коментарі вимкнені.