Орест Муц розповів про зловживання помаранчевої влади на Тернопільщині

Орест Муц: Зловживання в аграрному секторі – це практика попередньої влади.

На це звернув увагу народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації Партії регіонів Орест Муц під час сьогоднішнього виступу в парламенті, говорячи про проблеми ряду аграрних західноукраїнських областей.

 

Шановні земляки, тернополяни!

Президент України Віктор Янукович визначив проведення земельної реформи пріоритетним завданням 2011 року.

Адже, як відмітив Глава держави: “Дякуючи Богу, ми маємо найсприятливіші умови для ведення сільського господарства. Але не можемо дати людям можливості для ефективної обробки землі. Селяни не мають гідного заробітку. Земельні ресурси розкрадаються…”.

Саме за помаранчевої влади тіньова приватизація та використання земельних ресурсів на Тернопільщині досягли загрозливих «форм». А руйнівників аграрної галузі нагороджували званнями героїв України. Кого за вагон цукру, кого за вагон зерна.

Один із таких героїв контролює близько половини орної землі Тернопільщини. Це власник агрохолдингу «Мрія» – Іван Гута. Його діяльність розвалює аграрну галузь області. А також економіку краю загалом.

Подумайте тільки, в дотаційній на 80% області, бюджет якої близько півтора мільярда гривень, цей горе-герой привласнив близько мільярда державних коштів!

Результати господарювання на деяких землях вражають! 7-8 центнерів з гектара зернових та 150 – з цукрових буряків. В ХІХ столітті, коли серпом жали і то більше збирали!

Хоча тоді в нашій області не було ні управління сільського господарства, ні начальника Хоми.

Власника цікавить лише скупка землі та пов’язані з цим фінансові афери.

А от селяни за здану в оренду землю одержують копійки.

Ставши власником шести цукрових заводів, агрохолдинг втричі зменшив обсяги виробництва та надходження податків.

Традиційна для краю цукрова галузь стала збитковою!
А директори цукрозаводів виконують функції земельних спекулянтів. Пропонуючи головам сільрад гроші за допомогу в обдурюванні селян.
В рейтингу двохсот найбагатших людей України 2010 року Гута посів 21 місце з капіталом майже у півмільярда доларів.

Прикро, бо це багатство здобуте за рахунок мозолів селян та омани держави.

Разом з тим багатій задекларував збитків та недодав в бюджет краю близько мільярда гривень. Що дорівнює майже бюджету області!

Цей виступ прошу вважати зверненням до Президента, прем’єр-міністра та усіх силових структур. Щоб зупинили зловживання в аграрному секторі Тернопільщини.

-1 thoughts on “Орест Муц розповів про зловживання помаранчевої влади на Тернопільщині

  • 08:37 | 14.05.2011 о 08:37
    Permalink

    Не дивно, що в нас такий безлад в країні, бо ж при владі такі ідіоти як Муц. Як можна психічно хворій людині бути депутатом ВР?

  • 23:31 | 14.05.2011 о 23:31
    Permalink

    А де ви бачили не психічно хворих “рИгіАналів”? Хіба що за 80 грн які платив даун мУЦ на виборах

  • 23:32 | 14.05.2011 о 23:32
    Permalink

    Долбень рваний, рагіунал сучий – говорити би навчився перед тим як виступати. Бабла йому хочеться з комерців збити – зараз почнуть кримінали двигати – ДО СТІНИ гниду!!!!

  • 13:40 | 16.05.2011 о 13:40
    Permalink

    Вірно сказано про розграбування області… І вирахував №23 в списку 200 найбагатших злодіїв. А де критика злодюг від №1 і по порядку вниз? Чи своїм, Орку, лише сраку облизуєш, а не критикуєш?

  • 22:23 | 16.05.2011 о 22:23
    Permalink

    Пригадався мені старенький анекдот – Один з колишніх вождів приходить до лікара тай каже – Неможу сходити в туалет покакати. Доктор каже -“Скиньте штани і нагніться. О та у вас немає дирки ! Вождь відповідає- “Ото сволочі, зализали”. Може таке статися і з вождем муца. В тій партії розумних немає, там лише одні очколизи, в кого була своя думка . . . .

  • 15:21 | 28.05.2011 о 15:21
    Permalink

    “Регіонале “муц признайтеся собі, не в Мрії справа ,а справа в тому,що влада є і дармові гроші хочеться мати,а Мрія не має бажання ділитися з таким дармоїдом .В голову не вкладаєтися- всі діляться від малого підприємця до великого ,а от Мрія Ні. Муц скільки ти створив робочих місць.ЩО ти ДАВ людям в області ,кому заплатив зарплату відповідну ,з якої людина може піти гідно на пенсію????????????????????? Паразит ти .Поясни краще чому гнали тебе з Партії Регіонів,нездаль погана хочеш заробити собі очки гієна ти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментарі вимкнені.