Екс-губернатор Тернопільщини хоче, аби українська міліція била пікетувальників

Народний депутат із Партії регіонів Ярослав Сухий заявив, що слід брати приклад з європейських та американських правоохоронних органів, які діють більш «різко і жорстоко» під час масових заворушень.

«Ми почули професійну відповідь людини, яка в сесійному залі не піддавалась на провокації та всілякі образливі викрики і не реагувала на абсолютно непрофесійні запитання. Тому, що відбулось у Львові, спочатку оцінку мають дати політики, а потім — правоохоронні органи. З виступу міністра я зрозумів, що ми не можемо допустити радикалізації суспільства. Тому що тоді від нас відвернуться не тільки інвестори, але й вся цивілізована Європа і світ», — зазначив депутат.

«Найбільше, що мені як колишньому правоохоронцю, запам’яталось — це як діють правоохоронці під час масових заворушень в європейських містах: різко, жорстоко. Якби у США хтось намагався у міліціонера зірвати погони, він би мав дуже велику біду, в тому числі з фізичними наслідками. У нас таке має бути і буде», — наголосив Сухий.

За його словами, в законі про міліцію прописано, що міліціонери мають діяти більш жорстоко, аніж це було у Львові.

«У нас міліція спантеличена чи паралізована, тому що є демократія. Але у Львові то була не демократія. Якісь шмаркачі начепили ганчірку на обличчя і знали, на що вони йдуть», — підкреслив «регіонал».

Парламентарій нагадав, що міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов пообіцяв депутатам розібратись, чому у Львові міліція діяла так м’яко і не проявила рішучості.

Коментарі вимкнені.