Освітяни, видобувачі корисних копалин та агенти з нерухомості вдвічі збільшили платежі до бюджету

Приватні заклади освіти, індустрія з видобування корисних копалин та підприємці, зайняті операціями з нерухомістю, збільшили свої податкові платежі за січень-травень 2011 року більш ніж вдвічі в порівнянні зминулим роком.

Про це під час оперативної наради повідомив заступник голови ДПС Олександр Клименко.

Зокрема, найбільший приріст зборів до бюджету продемонстрували операції з нерухомості – платежі збільшилися на 221,3%. Податкові надходження від добувної промисловості зросли на 210,3%. Підприємства, що надають освітні послуги, збільшили відрахування на 206%.

Заступник голови ДПС пояснює таку динаміку впровадженням нових методів боротьби з тіньовою економікою та ухиленням від оподаткування. «Завдяки новим методикам моніторингу ми досягли того, що маємо можливість, лишивши у спокої сумлінних платників, зосередитися на боротьбі з тіньовим сектором. В даному випадку мова йде не про економічну активність вказаних галузей, а про те, що нам вдалося розкрити їх справжній потенціал з точки зору податкової віддачі», – підкреслив О. Клименко.

Всього в травні 2011 року до держбюджету надійшло 21,4 млрд. грн. – майже вдвічі більше від минулорічних результатів аналогічного періоду.

Загалом з початку року українські підприємства сплатили до Державного бюджету 80,6 млрд. грн. – на 32,5 млрд. грн. більше від рівня минулого року. Податкові надходження зросли в 1,7 рази.

 

Коментарі вимкнені.