Тернополяни “взули” ЖЕК

Перерахунку від жеку за ненадані комунальні послуги домоглися жителі будинку на вул. Дубовецька, 1а. Після численних заяв у жек та міськраду цьому будинку перерахували 359 грн за 2010 рік. Житель будинку пан Володимир каже, якщо нічого не робити, все так і стояло б на місці, – пише газета “20 хвилин”.

Тому тернополянам, які зіткнулися з такою ситуацією, він радить не сидіти, а боротися зі свавіллям жеків.

– Наш будинок збудований ще після війни, я туди поселився у 1984 році, – розповідає чоловік. – Відтоді у нас змінилося багато жеків, але ніхто нічого для будинку не робив. Вивозили сміття та знімали показники електроенергії з лічильників. От і все. За прибирання під’їздів, прибудинкової території і мови не було.

Будинок на вул. Дубовецькій, 1а був на балансі жеків №11, №7, далі – ПП “Комфорт”, ПП “Затишний двір”. Останні взагалі розлетілися і пропали, зауважує тернополянин. Мешканці будинку писали заяви про перерахунок і у ці жеки. Адже вони виконували роль хіба що посередників з вивозу сміття. Більше не робили нічого.

– 1 серпня 2010 року нас передали на баланс ПП “Обнова”, – каже чоловік. – Цей жек також лише вивозить сміття. Люди двічі писали туди заяви, де описали, що саме жек не робить і просили зробити перерахунок. Зокрема, у будинку потрібно відремонтувати димарі, люк на даху, встановити на подвір’ї лавки. Дверей нам так і не відремонтували, мусили заплатити за це майстру. прибиральниці ми взагалі тут ніколи не бачили.

Мешканці Дубовецької, 1а писали заяву у міську прокуратуру, але їх переадресували у міськраду. Врешті за вказівкою заступника міського голови жек таки зробив перерахунок.

– Цих грошей нам не повернули, а врахують за майбутні послуги, – каже пан Володимир. – Також люди чекають, аби у будинку провели ремонт. Али не знаємо, чи й сподіватися на таке. В жеку то немає майстрів, то грошей. Нам взагалі сказали створювати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ — прим.ред). Яле яке ОСББ у маленькій двоповерхівці? Це смішно. До того ж тут самі пенсіонери живуть. Таке об’єднання можна створювати у п’яти чи десятиповерхівці, а то й два будинки об’єднати.

Коментарі вимкнені.