Під міськрадою у Тернополі хочуть зробити базар

Фото "20 хвилин"

Стихійний ринок під міськрадою обіцяли влаштувати продавці ринку, яких розігнали нещодавно з тротуару на вул. Шептицького, – пише газета “20 хвилин“.

Люди хочуть торгувати без дозволів просто на тротуарі. Однак у міськраді стверджують – жодного стихійника біля пішохідного переходу не буде. Адже вони заважають руху пішоходів.

– Ми тут уже декілька годин стоїмо, а з нами ніхто так і не поговорив! – кричать продавці стихійного ринку. Свої прізвища люди називати відмовляються. – Надал вийшов, сказав нам що на старе місце нас не поверне і пішов геть. Ми будемо добиватися поки нас не вислухають!

Люди налаштовані рішуче і сидять на сходах під міськрадою. Кажуть – приходитимуть щодня, поки вимоги не виконають.

– Вони забрали наші робочі місця! Ми торгувати хочемо! – кричить смуглява жінка. – Зовсім поряд, за десять метрів, інші собі спокійно продають, а нам не можна! От завтра прийдемо і тут будемо торгувати, прямо під міською радою!

Люди не мають жодних плакатів і транспарантів. Час від часу, коли виходить хтось із дверей ради, вони починають скандувати – “Мера! Мера!”. Однак, за словами керівника прес-служби міськради Катерини Калуш, мер у цей час був у місті.

– Стихійна торгівля – це не тільки незаконно, а й неприпустимо, згідно з санепідеміологічними нормами, – повідомили у прес-службі міськради. – До того ж розкладки утруднюють рух на цих людних і без того вулицях.

Торговцям у міськраді запропонували перенести стихійну торгівлю у інше місце.

На міському ринку виділили 200 місць для продовольчої групи, повідомляють у міській раді. Мовляв, для непродовольчих товарів є ще більше варіантів. На ринку “Котломонтаж” адміністрація готова зменшити початкову вартість оренди. Ще 10 та 12 місць є нар ринках “Тріумф” та “Торговиця”.

До слова, повідомлення зі схожим змістом також з’явилося на сайті міської ради в час, коли будівлю “взяли в облогу” базарники.

-1 thoughts on “Під міськрадою у Тернополі хочуть зробити базар

  • 11:31 | 19.05.2011 о 11:31
    Permalink

    От в цьому владу якраз можна підтримати!
    Стихійну торгівлю потрібно забрати не тільки з тротуарів біля пішохідних переходів, а й з інших не призначених для цього місць.

    Ще б в районі ринку, щось зробити з паркуванням автомобілів. Можливо збудувати якийсь кількаповерховий паркінг – на місці автомобільної стоянки на вулиці Шептицького.

Коментарі вимкнені.