Проект бюджету Тернопільщини на 2011 рік назвали геноцидом культури

28 січня у Тернополі відбулося спільне засідання постійних комісій гуманітарного напрямку Тернопільської обласної ради за участю профільних управлінь Тернопільської облдержадміністрації з розгляду проекту обласного бюджету на 2011 рік. Свої зауваження щодо проекту бюджету висловили представники постійних депутатських комісій обласної ради.

Так, голова комісії з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства і дитинства Леонід Ковальчук звернув увагу на те, чи раціонально використовуються кошти, виділені на медицину. Фінансування медичної галузі зросло протягом останнього року, однак навряд чи це було відчутним для пацієнтів, сказав голова комісії, – повідомили  у прес-службі Тернопільської обласної ради.

«Коштів на медичну галузь у 2011 році виділяється менше, аніж потрібно. Тому їх потрібно використовувати раціонально. Для цього потрібно реформувати медичну галузь. Ці кроки є болісними, непопулярними, і депутати це розуміють. Знаючи проблему, обласна рада майже рік тому створила спеціальну комісію. Наше завдання – уніфікувати медичну галузь, що якісно вплине на її якість, і насамперед, через те, що на зекономлені кошти ми зможемо обладнати лікарні сучасним обладнанням, витрати на які не передбачені бюджетом через брак коштів», – зазначив Леонід Ковальчук.

Депутат обласної ради Степан Барна переконаний, що у бюджеті обов’язково повинні бути кошти для співфінансування підготовки до проведення Євро-2012.

«На жаль, ані копійки розробники бюджету з облдержадміністрації на такі заходи не передбачили, сподіваючись лише на державне фінансування. Цього допустити не можна, оскільки через такі підходи до справи ми можемо втратити можливість приймати у себе одну з команд, як передбачено програмою проведення чемпіонату», – зазначив він.

Першочерговими та підкріпленими фінансово, вважає депутат Степан Барна, повинні бути заходи, спрямовані на вирішення проблеми на міському сміттєзвалищі у селі Малашівці.

Депутати також звертали увагу на те, що значного недофінансування, за проектом розробленого ОДА бюджетом, зазнають фізична культура та спорт, освіта та культура.

«Цей бюджет – геноцид культури Тернопільщини», – так прокоментував доведені до відома фінансові показники на 2011 рік голова постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації Михайло Тимошик.

Проект бюджету на наступний рік представники комісій гуманітарного напрямку вирішили пропонувати до розгляду на сесії, однак переконані, що до цього проекту будуть внесені ще ряд пропозицій задля підтримки діяльності гуманітарної сфери області.

Нагадуємо, що бюджетні слухання відбуваються згідно із розпорядженням голови обласної ради «Про організацію бюджетного процесу» від 21 грудня 2010 року.

ZAXID.NET

Коментарі вимкнені.