Протистояння міського голови Збаража та депутатів міськради триває

«Збараж – без бюджету. Протистояння міського голови та депутатів триває». Про те, чому меру Збаража більшість народних обранців висловили недовіру, йшлося на черговому засіданні Тернопільського прес-клубу, – повідомляє ІНТБ.

Оксана Пелех, секретар Збаразької міської ради: «Першочергова причина була в тому, що міський голова Михайло Бочаров абсолютно не шукав співпраці з депутатами з новообраною радою. Ми готові були працювати, ми готові були йти на переговори, але все ніяк не вдавалося. Це почалося зразу на першій сесії, яка йшла не по його сценарію».

Сам міський голова з рішенням депутатів не згідний. Свою правоту кожна зі сторін намагається довести через суд. Наразі мер Збаража перебуває на лікарняному. Проте захистити його на засіданні прес-клубу було кому.

Петро Напованець, депутат Збаразької міської ради: «Я не виключаю те, що більшість має право оголосити недовіру голові, це є їхнє право. Хоча закон говорить, що для цього мають бути підстави. Повинні бути дійсно серйозні порушення Конституції. Але ці порушення мають довести відповідні органи».

Михайло Бочаров не підписує бюджет міста, за який проголосували депутати. Народні обранці кажуть, що перші негативні наслідки вже почали з’являтися. Наприклад, від електропостачання відключають комунальні установи. Крім того, під загрозою – відзначення 800-річчя Збаража.

Коментарі вимкнені.