Приєднуйтесь, великі й маленькі літературні «столиці»!

Мікрофон у великій сесійній залі Львівської міської ради переходитиме з рук у руки: письменники читатимуть уривки зі своїх творів, а львів’яни та гості міста зможуть послухати літераторів завдяки прямій трансляції на площі Ринок, – пише газета “Високий Замок”.

До цієї акції не мають відношення жодні політичні партії. Кількість потенційних учасників зростає щогодини. За словами Мар’яни Савки (разом із Маріанною Кіяновською та Уляною Гнідець вони є ініціаторами цієї акції), до письменників приєднаються і музиканти – «Піккардійська терція», «Горгішелі». Хочуть взяти участь Тарас Чубай, гурт «Орфей». Чимало відомих письменників приїдуть цього дня з Києва до Львова.

А ті, хто не зможе приїхати, слушно вирішили проводити марафон у себе вдома. Інформація, що надходить з Ужгорода, Кривого Рогу, Дніпропетровська, говорить про те, що у цих містах теж проводитимуть літературний марафон «Рідною мовою», до них має намір приєднатися Луганськ. У Кривому Розі акція відбудеться в актовому залі гуманітарного корпусу Криворізького державного педагогічного університету. Криворізькі письменники, студенти та викладачі факультету української філології КДПУ, будь хто з вулиці (вхід вільний) один за одним читатимуть уривки зі своїх україномовних творів та творів улюблених письменників

У Львові марафон розпочнеться, за попередніми даними, зі співу «піккардійців», одним з перших читатиме свою прозу Роман Іваничук…

Підключайтесь, Гусятин, Радивилів, Запоріжжя!..

…а також Миколаїв – великий та маленький, Дубляни, Стрий, Добромиль, Чернівці, Іршава, Бердичів, Вінниця, Рівне, Кам’янець-Подільський, Мукачеве, Житомир, Новоград-Волинський, Тернопіль, Івано-Франківськ, Одеса та чимало інших «літературних» міст та містечок України. Я була там на зустрічах з читачами, я знаю, як багато там є людей, які люблять книжку і могли б підтримати 21 лютого, у День рідної мови, Всеукраїнський письменницький марафон.

Коментарі вимкнені.