Регіонали вже запевняють, що нардепам закон не писаний

Депутати Верховної Ради… не належать до переліку розпорядників інформацією за законом “Про доступ до публічної інформації”. Про це заявила депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко в ефірі 5 каналу, коментуючи набуття чинності закону “Про доступ до публічної інформації”.

“Надходить багато запитів, які оформлені, скажімо так дуже м’яко, не вірно. Надходять вони особисто мені як депутату, і людина, яка пише цей запит, по всій видимості, взагалі не читала закону”, – зазначила вона.

“У даному випадку депутат не є і не відноситься до переліку розпорядників інформацією по цьому закону. Розпорядником інформації є органи влади”, – заявила Бондаренко.

Вона уточнила, що й запити за деклараціями депутатів не повинні направлятися особисто депутатам. “У даному випадку декларація має зберігатися в кадровому відділі апарату Верховної Ради. Природно, що такі запити повинні оформлятися на апарат Верховної Ради”, – зазначила депутат.

Як відомо, раніше активісти громадського руху “Стоп цензурі!” ініціювали 450 запитів до всіх депутатів Верховної Ради, в яких вимагають оприлюднення декларацій. Активісти відправили запити на підставі закону про доступ до публічної інформації, який набрав чинності 9 травня.

Коментарі вимкнені.