Що придбав у Тернополі соліст гурту «Тік», чому трубач грав ногою, та скільки букетів від фанів отримали музиканти

Початок концерту 17 жовтня явно затягувався, та публіка в залі «Березолю» була терпляча і без тупоту та вигуків чекала, коли ж вийдуть музиканти. Світло вимкнули, але вмить над «ТІКом» увімкнулися дві армовані величезні дуги, схожі на веселки, обвішані десятком різнокольорових ламп, і в залі стало так світло, як і на сцені. Виникало відчуття, шо «Березіль» перетворився на диско-клуб. Віктор Бронюк доволі втомлено почав виступ. Але при цьому лірично анонсував кожну пісню веселими римами чи просто жартівливими реченнями, як от: «Гурт «ТІК» цікавиться різними культурними явищами в країні. Тому ми і співаємо пісню для емо та готів – «Чорні очка».

Вже всередині концерту кілька дівчат позривалися зі своїх місць до танцю, підспівуючи «Свєта», «Вчителько» та вимагаючи «Сірожино пірожино».  Загалом же найактивнішими до танців виявилися глядачі на балконі. Там були зайняті практично усі місця, на відміну від нижнього ярусу залу, де острівцями зяяли пусті крісла. Крім того, в залі було дуже багато людей, котрим більше 30-ти і котрі прийшли на «ТІК» з дітьми, цілими сім’ями. Тому й сиділа публіка практично незворушно до останніх пісень музикантів. Оберемків квітів від тернополян Бронюк також не дочекався. Лише одна жінка вийшла на сцену в кінці концерту і вручила солісту білі квіти, нашептавши при цьому якісь побажання на вухо.

–          Глядачі в Тернополі завжди «важчі», ніж в інших містах, – ділиться з «Поглядом» артдиректор гурту Юлія Гай. – Але можливо, цього разу далася взнаки і втома соліста Віктора, адже ми щодня виступаємо в різному місті, і такі часті переїзди не минають без шкоди для здоров’я.

Як «ТІК» в Тернополі по магазинах бігав

Дівчина розповіла, що мандрує гурт двома машинами – бусом та легківкою Мерседес. А апаратуру возять окремим авто. З 12 жовтня Тернопіль став шостим містом весільного туру хлопців, і у нас, як і всюди, їх приймали гостинно та радо. Ночували музиканти в готелі комплексу «Диканька». А от будучи день перед тим в Чернівцях – жили в іменному номері  Іво Бобула.

Також Юля Гай розповіла, що Віктор Бронюк встиг придбати джинси «Левіс» за 600 грн у одному з магазинів торгово-розважального центру Тернополя. А ще – «затаритися» нашим фірмовим Микулинецьким пивом:

–          Ми зайшли в «Сільпо», що в «Подолянах», бо хотіли спробувати відомого на Тернопіллі «Микулинецького», а Вітя якраз розбирається в тому пиві. Спішили на інтерв’ю на «УХ-радіо», тому швиденько взяли великий візок, та помчали по магазину. Але, як тільки нас бачили тернополяни, одразу спиняли, просили сфотографуватися, дати автограф. А так, як Віктор в таких проханнях не відмовляє нікому, то ми мусили трішки пригальмувати, незважаючи на те, що вже й так спізнювалися на ефір. Від кас ми з важкезними пакетами уже просто бігли до авто, аби таки встигнути на «УХ».

Грали навіть ногами

До Тернополя у складі гурту «Тік» приїхало вісім учасників. Соліст – Віктор Бронюк, котрий до деяких пісень одягав і баян. Двоє гітаристів: Ліманець Олексій та Олександр Пінчук. На клавішних грав Євген Зиков. Пританцьовувала, а також інколи і підспівувала «ТІКу» Віка Газіна. Та найвеселішими і найзапальнішими на сцені «Березолю» того вечора стали два хлопці, котрі грали на трубі та тромбоні – Ян Нікітчук та Сергій Шамрай. Попри те, що руки у них були зайняті інструментами, вони примудрялися танцювати дуетом, жестами та рухами «озвучувати» слова пісень, бігати по сцені, та навіть грати… ногами. Так, під час виступу Сергій став на одну ногу, а іншою вверх-вниз совав мідну трубку тромбона. Таким чином хлопці наголосили, що музиканти гурт «ТІК» вміють грати навіть з переломом. Справа в тому, що перед початком туру Сергій впав в під’їзді будинку та зломав праву руку. Тому на концерті у нього були перебинтовані практично всі пальці.

Співали пісню, завдяки якій можна залишитися без атестату

Так, як багато пісень весільного туру гурту «Тік» були добре знайомі глядачам (так, крім «Білих троянд», «Мамі» , «Сосюра» та  «Апрєль» прозвучали і старенькі «Олені» та «Сінєглазочка»), то Віктор Бронюк запропонував тернополянам ще й виконати разом пісню, яку у кожному місті весь зал співає з посмішками на обличчях.

–          Подивимося, чи тернополяни збиралися перед нашим концертом на репетиції, аби заспівати цю пісню голосніше за інші міста, – «підколював» публіку соліст «ТІКу». – Але так, як я бачу в залі багато діточок, то звернуся й до них. Дітки, тільки ту пісню, котру ви зараз почуєте, не повторюйте на уроках української літератури та мови. Бо той дядько, що там при владі в міністерстві освіти вам атестата не видасть, я го знаю, він такий.

І Віктор Бронюк затягнув «Тихую». Зал вибухнув оваціями та почав співати. Люди з посмішками горлали «Ой піду я на гору крутую, заспіваю я пісню тихую», «Побудила нас мати ой рано, ой нас рано, ой нас рано» та «Твої діти, сам і бав їх»… А вкінці, коли гурт завершив концертну програму, тернополяни вимагали пісню «на біс». Бронюк обіцяв заспівати лише тоді, коли всі в залі танцюватимуть та співатимуть і спитав, яку пісню хотіли б почути глядачі. Практично одноголосно люди назвали «Білі троянди», і пішли у танці між рядами тепер уже не лише дівчатка-підлітки, а й більшість глядачів.

До речі, концерт ТІКу відвідав і мер Тернополя Сергій Надал з дружиною. Поділився, що йому сподобався виступ вінничан і враження залишилися лише позитивні.

Люба Вовк, «Погляд»

Коментарі вимкнені.