Що цікавого розказував Тігіпко в Тернополі

Новий Податковий кодекс та низка наступних рішень уряду сприятимуть спрощенню бухгалтерського обліку, зменшенню кількості податків, а отже дадуть змогу поліпшити умови для інвесторів.

На цьому наголосив у середу, 22 грудня, віце-прем’єр міністр – міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко під час зустрічі із господарським активом Тернопільської області.

За словами С.Тігіпка, поліпшенню інвестиційного клімату сприятимуть також кардинальні зміни у роботі банківського сектору. Держава поступово створює умови для того, щоб банки відновили кредитування не тільки підприємств, але й людей, переконаний віце-прем’єр. “Довіра до банків повертається. Спостерігається збільшення кількості депозитів на банківських рахунках. Банкіська система в Україні стабільна. І системних проблем тут немає”, – підкреслив він.

На думку С.Тігіпка, створення нормального інвестиційного клімату є необхідним. Інвестор хоче бачити нове податкове законодавство, митне законодавство.

Віце-прем’єр запевнив, що саме над цим зараз працює уряд, зокрема над новим Митним кодексом, де буде низка спрощених процедур. Це стосується і земельного законодавства, хоча для потенційних інвесторів уряд уже зменшив кількість процедур із 93 до дев’яти. Буде скорочено кількість контролюючих органів, яких в Україні зараз майже 80, намічено низку й інших дій, які сприятимуть спрощенню процесу входження у бізнес як вітчизняного, так і зарубіжного інвестора, появі ефективного власника, що призведе до збільшення кількості нових робочих місць, зазначив С.Тігіпко.

Олег Снітовський

Коментарі вимкнені.