Страйкувати перевізників змушує міська рада, – стверджують організатори акції

Перевізники страйкують не через гроші! Так роз’яснив «Поглядові» один із активних учасників акції протесту перевізників у Тернополі , директор ТОВ «Еталон» Анатолій Танчук. Тернополем поширюється спотворена інформація, що, начебто, левова частка тернопільських маршруток сьогодні не працює в звичному режимі саме тому, що таким чином намагаються добитись підвищення вартості проїзду.  «Так, це питання нас, безумовно, хвилює, – зазначив пан Анатолій, – але воно зараз не на часі.  Крім того, ми хотіли б підвищити вартість проїзду хоча б до двох гривень, і були б вдячні, якби це можна було зробити. А не до 2 грн 50 коп, як позиціонує це питання міська рада.  Зараз наш протест спрямований на те, аби добитись справедливості.  Справа в тому, що зараз перевізників ставлять перед такими умовами, коли в  не залишається жодної свободи дій. Тендер, на який, до слова, вже в п’ятницю завершується прийом заяв,  проводиться з порушенням закону. Вважаємо, що Тернопільською міською радою оголошено умови конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах м. Тернополя з порушенням вимог Закону України «Про захист економічної конкуренції», Закону України «Про автомобільний транспорт», Постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 р. № 1081».

Дії міської ради примушують перевізників до вступу в різні форми об’єднань та здійснення узгоджених дій концентрації перевізників в інших формах для участі в конкурсі по об’єкту № 6 і штучного утворення монополіста на ринку перевезень.

Керівництвом міської ради неодноразово наголошувалось, що міська рада надаватиме перевагу на конкурсі КП  «Міськавтотранс», щоб зконцентрувати там основну кількість маршрутів, хоча КП  «Міськавтотранс» є таким же перевізником, як і всі інші.

Але КП  «Міськавтотранс» навіть не має у власності жодного транспортного засобу!

«Таким чином, міська рада і КП  «Міськавтотранс» вже планують вчинити примушення перевізників до вступу в певні форми об’єднань або здійснення узгоджених дій концентрації для забезпечення участі КП  «Міськавтотранс» або іншого поки що нам не відомого перевізника в конкурсі» – переконані перевізники.

Це не єдині хиби міської ради  в ході даного конкурсу, відповідно  очевидні порушення конкурентного законодавства при оголошенні конкурсу, є підставою для визнання конкурсу недійсним

Отже, страйкуючі перевізники висловили ряд претензій до міської ради, серед них такі:

«Міською радою визначена необґрунтована структура парку автобусів, що працюватимуть в межах визначеного об’єкта конкурсу. Міською радою порушено принципи державної регуляторної політики при формуванні об’єктів конкурсу.

Об’єкти конкурсу сформовані міською радою без врахування їх прибутковості або збитковості. Міською радою винесено на конкурс маршрути без затверджених паспортів. Крім того, Умови конкурсу суперечать законодавству про пільгові перевезення.

В Умовах конкурсу не визначено режиму руху автобусів на маршрутах».

Заяви із такими даними вже направлені в антимонопольний комітет м. Тернополя, де його проігнорували, та Антимонопольний комітет України.
Такого ж змісту лист було надіслано і  в органи прокуратури.

Перевізники щиро сподіваються, що зуміють домогтись бажаних результатів від свого рішучого кроку.

«Міською радою порушено вказані вимоги закону, що є підставою для визнання оголошеного конкурсу недійсним» – переконані вони.

Олена Веселка

Новини по темі:

У Тернополі не їздять маршрутки – перевізники страйкують

Акт непокори тернопільських перевізників

Перемир’я між тернопільськими перевізниками та владою не вдалося досягнути навіть після переговорів

-1 thoughts on “Страйкувати перевізників змушує міська рада, – стверджують організатори акції

Коментарі вимкнені.