Сусідські батареї – на металобрухт

Саме так розпорядилися чужим майном двоє жителів села Озеряни Борщів ського району. Молодики, аби роздобути гроші на власні потреби, обікрали сусідський гараж.

Як розповіли у Борщівському райвідділі внутрішніх справ, потерпіла від крадіїв жителька райцентру. Жінці у спадок від батька дісталося майно у селі, куди вона приїжджала час від часу. 20-річні молодики добре відали, що за господарством ніхто не дивиться, тож одного дня вирішили самі туди навідатися. Забралися до гаражного приміщення і перше, на що звернули увагу, – чавунні секції радіаторів.

Металевого добра було чимало – шість секцій. В руках такої ваги не понесеш. Тому зловмисники вирішили вночі повантажити чуже майно на санки і на якийсь час заховати. Місцем сховку обрали господарство дядька одного з крадіїв. Чоловікові, хоч вже й п’ятдесята на носі, але розуму ні молодих спам’ятати, ні самому не пристати до злочинних діянь не вистачило. Селянин, знаючи, що племінник і його товариш поцупили батареї, таки погодився заховати крадене.

Через деякий час лиходії таки здали викрадені батареї на металобрухт. Вилучили за них чимало – майже тисячу триста гривень. Однак, неприємностей тепер мають ще більше – проти них порушена кримінальна справа за частиною 3 статті 185 – крадіжка, поєднана з проникненням. Відповідальність нестиме і той, хто переховував крадене і знав про вчинений злочин. Йому інкримінують зберігання майна, отримане злочинним шляхом, – повідомила “Погляд” прес-служба УМВСУ в Тернопільській області.

Коментарі вимкнені.