Тепер нетверезі водії будуть платити штраф до 17 тисяч гривень

ДАІ розробила нові правила дорожнього руху, які будуть введені в дію вже навесні. Згідно з новими правилами штрафи зростуть в 3-5 разів.

Найбільші штрафи будуть застосовуватись у разі керування автомобілем в нетверезому стані – штраф може становити 17 тисяч грн, повідомляє Сегодня.

Як повідомив керівник прес-служби ДАІ Євген Кравець, в нових правилах штрафи підвищаться не за всі правопорушення, а лише за найбільш небезпечні.

“Це перетин залізничних переїздів (штрафи виростуть до 1700-2000 грн), якщо водій створив надзвичайну ситуацію, керування авто в нетверезому стані, перевищення швидкості”, – розповів Євген Кравець.

Що стосується водійських посвідчень, то їх вилучатимуть тільки за порушення, які передбачають цю процедуру і зараз – наприклад, пияцтво за кермом чи проїзд на червоне світло.

Також, згідно з новими правилами, ДАІ вимагатиме, щоб водії взимку під час руху не вимикали фари своїх автівок ні в день, ні в ночі.

Відомий адвокат Вадим Володарський, який допомагає ДАІ складати нові правила в якості експерта, вважає, що такий величезний штраф є невипраданим.

“Це дуже багато, враховуючи, що середній українець заробляє такі гроші за півроку-рік”, – зазначив адвокат.

Як повідомлялося, начальник Департаменту ДАІ Валерій Лозовий не виключає, що, можливо, незабаром у водіїв будуть забирати права як заставу до моменту оплати штрафу за порушення.

Коментарі вимкнені.