Тернопіль на межі епідемії грипу

Ситуація із захворювання на грип та гострі інфекційні захворювання у Тернополі є нестійкою, кажуть у санстанції, – пише 20 хвилин.

Лікарі прогнозують зростання захворюваності.

– На п’ятницю зафіксовано майже 67 випадків захворювань на 10 тисяч населення. Епідемію оголошують при 85, 2 випадка на 10 тисяч населення, – говорить лікар-епідеміолог міської санстанції Світлана Маціпура. – У порівнянні з аналогічним періодом минулого року захворюваність зараз є вищою на 1,7%.

– Але загалом таку ситуацію ми вже спостерігаємо декілька місяців, – зауважує пані Маціпура. – Справа у тому, що в повітрі циркулює штам вірусу грипу В. Він характерний такими затяжними спалахами захворюваності.

До порівняння, коли циркулює штам вірусу А, то він протікає швидше, але гостріше, тому чисельність хворих може різко знижуватись.

– Загалом симптоми при різних штамах грипу однакові, каже Світлана Маціпура. – Тому профілактика така сама.

Потрібно щепитись, частіше бувати на свіжому повітрі, уникати натовпу людей, дотримуватись маскового режиму, частіше мити руки. У приміщенні потрібно часто робити вологе прибирання та провітрювання.

– Окрім того, зміцненню імунітету допомагає вживання свіжих овочів та фруктів, – говорить лікар-епідеміолог. – І вкрай важливо, коли людина вже захворіє, сидіти вдома, щоб не заразити інших та щоб не виникло ускладнень.

Коментарі вимкнені.