Тернопільська “Батьківщина” влаштує акцію протесту

Тернопільська обласна організація партії «БЮТ-Батьківщина» ініціює на Тернопільщині референдум щодо заборони купівлі-продажу землі.Про це повідомив народний депутат Василь Деревляний на прес-конференції 23 травня.

– Акція спрямована на підтримку всеукраїнського референдуму, ініційованого «Батьківщиною» та її лідером Юлією Тимошенко. Наразі за підтримку цієї ініціативи виступило вже майже півтора тисячі жителів Тернопільщини. 20 та 22 травня в шести районах Тернопільської області, за ініціативи та організації нашої партії проведено збори громадян, – повідомив Василь Деревляний.

За його інформацією, відповідно до Закону України «Про всеукраїнський та місцевий референдум» у Монастириському, Заліщицькому, Зборівському, Теребовлянському, Тернопільському та Чортківському районах, для участі у зборах зареєструвалося та проголосували «за» заборону купівлі та продажу землі більше 200 громадян.

Учора, 23 травня, відбулися збори на підтримку згаданого референдуму, а в найближчі дні подібні заходи пройдуть в інших районах Тернопільщини.

При цьому нардеп наголосив, що проведенню зборів громадян перешкоджає влада.

– У деяких районах області чинна влада перешкоджає проведенню таких зборів. Зокрема у Ланівецькому районі, у приміщенні, де мали пройти збори, влаштували концерт. У деяких районах представники влади чинить тиск на людей, щоб ті не приходили на зібрання, – заявив народний депутат.

На думку Василя Деревляного, ціна на землю зараз не відповідає її реальній вартості.

– Ціна на землю зовсім інша, ніж нам пропонує режим Януковича. Раніше за часів Польщі чи Австрії вартість землі вираховували іншим способом – який урожай пшениці ця ділянка дасть за сто років. Тоді земля була дорогою. Зараз ціна паю – приблизно півтори тисячі умовних одиниць. Пісок в Африці, напевно, коштує дорожче, ніж наші чорноземи. Тому ми повинні зробити все, щоб земля не стала товаром. В іншому випадку українці не будуть господарями на своїй землі, – вважає Деревляний.

Якщо чинна влада не прислухається до думки людей, чи перешкоджатиме проведенню референдуму, представники «Батьківщини» погрожують влаштувати акції протесту.

Коментарі вимкнені.