Тернопільська корпорація виграла тендер на освітлення аеропортів до Євро-2012

Тернопільське ТОВ «ОСП Корпорація «Ватра» виграло тендер на освітлення українських аеропортів, які прийматимуть Євро-2012, повідомляє УНІАН. Про це 14 березня під час прес-конференції повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян.

За його словами, це дасть можливість підприємству збільшити обсяги виробництва і покращити своє фінансове становище. «Підприємство запрацювало, адже в області триває реалізація програма із освітлення усіх населених пунктів та доріг. Наразі в області освітлено уже 44% населених пунктів», – зазначив В. Хоптян.

За його даними, аналогічну ініціативу перейняли і в сусідніх областях.

«І вони теж звертаються на «Ватру», щоб забезпечити освітлення у себе», – сказав голова ТОДА.

Разом з тим він зазначив, що зараз в області є понад 6 тис. підприємств, які не працюють.

«Це мова про великі підприємства, малі ще більш-менш працюють. А от м’ясокомбінати, кондитерська фабрика у Чорткові чи тамтешній горілчаний завод… За його продукцією черги стояли – зараз підприємство «лежить», там лише сторож і собака залишились. В Колиндянах виготовляли дитяче харчування та продукти для космонавтів – підприємство теж стоїть», – змалював ситуацію В.Хоптян.

За його словами, впродовж тижня в області буде проведено паспортизацію підприємств, які простоюють. Після цього керівник ТОДА планує зустрітися з власниками цих структур і обговорити, як можливо відновити їх роботу.

«Зрозуміло, що це буде непросто, це буде клопітка робота не одного місяця і можливо не одного року. Але ми маємо 17 районів, і якщо доб’ємося, що в кожному з них запрацює хоч одне підприємство в першому півріччі, то ми вже матимемо 17 підприємств, а це і робочі місця, і податки», – сказав В.Хоптян.

Коментарі вимкнені.