Тернопільські екологи уклали новий Перелік рідкісних рослин

Спеціалісти з вивчення і збереження рослинного світу Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області завершили розробку нового Переліку рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення видів рослинного світу на території краю, повідомила “Погляд” прес-служба відомства. Документ підготовлений для винесення на розгляд і затвердження сесією обласної ради.

У порівнянні з попереднім Переліком, який містив 118 видів рослин та грибів, нова редакція обмежується 112. Пов’язано це з тим, що частина рідкісних видів флори відповідно до наказу Мінприроди України від 17 червня 2009 року «Про затвердження переліків видів рослин та грибів, що заносяться до Червоної книги України», включена до її нового видання.

Слід відмітити, що робота з відстеження стану збереження флори у регіоні, зокрема рослин та грибів, є процесом дуже динамічним і таким, що потребує не тільки високої фахової підготовки від державних екологів, але й чималих організаційних зусиль, адже у багатьох випадках інформація відносно стану збереження рідкісних рослин надходить від громадських екологів та натуралістів-ентузіастів.

Коментарі вимкнені.