Футболісти з Тернополя грали в Італії з “Ромою” та “Інтером”

“Соколята” з футбольної ДЮСШ Тернополя повернулися із чи не найпрестижнішого дитячого міжнародного турніру, що відбувся у Італійському містечку Галліполі. Там юним футболістам пощастило зіграти проти команд дитячих шкіл таких грандів італійського футболу, як “Барі”, “Рома” та міланський “Інтер”, – повідомляє tv4.te.ua.

Першу свою гру “Соколята” зіграли проти “Барі”, якому вони поступилися з рахунком п’ять – нуль. В наступній зустрічі тернополянам довелося протистояти дитячій футбольній школі міланського “Інтера”, втім не зважаючи на докладені зусилля, в підсумку “Соколята” програли сім – нуль. Вдалим для тернопільських хлопчаків виявився заключний матч у групі проти римської “Роми”. “Соколята” перемогли іменитого суперника із рахунком два – нуль. За мірками дорослого футболу виступ “Соколят” у Галліпольському турнірі не надто вдалий. Втім, для дітей виступ у змаганнях такого рівня корисний і з точки зору досвіду, і з точки зору вражень.

Максим ВОЙТІХОВСЬКИЙ, атакуючий півзахисник команди “Соколята”

Дуже гарний турнір, багато досвіду набираєшся, побачиш новий рівень команд. Дуже великий досвід, дуже. Там всякі команди найвищого гатунку, дуже гарне поле, погода отлічна. Ну і дуже гарний турнір, сподобався. Готель, всьо, всьо як має бути, як для футболістів. )

Віталій ІВАНИНА, центральний захисник команди “Соколята”

Не головне перемога, а головне участь. Серед таких команд. Не знати, чи ше колись ми будем, така буде можливість зіграти з самим “Інтером”. )

Не розчарувала поїздка до Італії і тренера “Соколят” Сергія Шиманського. Адже його підопічні якщо і поступилися, то це вони зробили справді сильним командам.

Сергій ШИМАНСЬКИЙ, тренер-викладач з футболу в Тернопільській дитячо-юнацькій спортивній школі

Їхні школи дитячі працюють на цілий світ і тому скажем коли наші діти вийшли проти них грати, а зріст гравців порядку такий як я, знаєте, тому цей десь психологічний фактор відіграв десь таку важливу роль в цих двох перших іграх. Десь чучуть вони настрашилися, там і з Кот ді Вуару були і з Нігерії, шо з цілого світу вже практично ці школи закупляють дітей, які працюють на перспективу. Тому ми попали, десь ми вже потім аналізували, шо ми попали в саму важку групу. )

Організатори футбольного турніру у Галліполі запросили тернопільських “Соколят” до себе і наступного року.

Коментарі вимкнені.