Тернопільські каштани поїсть міль

Тернопільськими каштанами знову ласуватиме мінуюча міль. Упродовж 10 років із приходом весни з’являється міль, яка нищить листя дерев. Через це каштани втрачають естетичний вигляд, їхнє листя жовтіє та опадає завчасно. Шкідники потрапили в Тернопіль з-за кордону, розповідає головний спеціаліст відділу благоустрою та екології Тернопільської міської ради Людмила Гринчишина, – пише ІНТБ.

Людмила Гринчишина: «Ця є проблема є, напевно, в усіх містах України, де ростуть каштани. Цей шкідник паразитує майже на всіх деревах. Не знаю, як буде надалі, але я впевнена, що обслуговуючі організації будуть вживати всіх необхідних заходів, щоб максимально зберегти окрасу нашого міста».

У деяких європейських країнах практикують лікування «хворих» каштанів. Щоб урятувати одне дерево, потрібно близько двадцяти умовних одиниць. Відповідно, закупівля необхідних препаратів для обробки всіх тернопільських каштанів потребує чимало коштів. В області застосовують не менш ефективний спосіб боротьби зі шкідниками – зрізання пошкоджених і висаджування нових каштанів, а також спалювання листя.

Людмила Гринчишина: «Для того, щоб дійсно надовго позбутися цього шкідника, треба застосовувати ряд препаратів, якими необхідно обробляти дерева – обприскуванням чи введенням ін’єкції. Ми працюємо в цьому плані, і за наявності фінансування ми будемо хоча б частково лікувати наші каштани».

З’явилася мінуюча міль внаслідок глобального потепління. З огляду на цьогорічну сувору зиму, шкідники не сильно зашкодять каштанам, – прогнозує Людмила Гринчишина.

-1 thoughts on “Тернопільські каштани поїсть міль

  • 16:58 | 15.03.2011 о 16:58
    Permalink

    Не сильно зашкодить міль – зате сильно зашкодить японська радіація

Коментарі вимкнені.