Міжнародний чемпіонат Європи з водно-моторного спорту у Тернополі може зібрати зібрати понад 30 тис. вболівальників

Це зазначив Президент Національної Федерації водно-моторного спорту України Віктор Шевчук 14 березня на прес-конференції. У ній взяв участь міський голова Тернополя Сергій Надал та Народний депутат України, Президент Національної Федерації водно-моторного спорту України Віктор Шевчук.

Перший і останній такий чемпіонат світу на Тернопільському ставі відбувся у 1987 році. Тоді наше місто стало родоначальником міжнародних перегонів з водно-моторного спорту. Тернопільські спортсмени вигравали найпрестижніші змагання, займали призові місця у міжнародних першостях.

Під час прес-конференції Сергій Віталійович зазначив:

«Тернопіль має хороші природні та географічні умови для проведення таких змагань на високому рівні. В подальшому плануємо налагодити організацію таких чемпіонатів щорічно, адже це чудова можливість покращити туристичний потік до нашого міста. Саме тому, перший чемпіонат у Тернополі відбуватиметься з 26 до 28 серпня і буде приурочений до Дня міста. Окрім міжнародного чемпіонату, виникла ідея провести подібні змагання на Кубок міського голови».

Президент Національної Федерації водно-моторного спорту України Віктор Шевчук вважає, що Тернопіль – це вдале місто для проведення подібних чемпіонатів, а Тернопільський став дозволяє проводити повний цикл змагань, який включає IV заїзди, бали за які сумуються і таким чином визначається чемпіон Європи. Усі витрати, пов’язані зі створенням умов безпосередньо для змагань взяла на себе Національна Федерація водно-моторного спорту України та проект «Український дух».

Коментарі вимкнені.