Тернопільські “свободівці” “партизанськими” способами добираються до Києва

Працівники ДАІ не пустили автобуси з депутатами місцевих рад Тернопільщини на виїзне засідання та збори депутатів місцевих рад, яке організовує сьогодні партія «Свобода» у Києві. Про це повідомив в коментарі Тижню прес-секретар партії Юрій Сиротюк.

За його словами, міліція пояснювала це технічними проблемами транспорту.

«Перевізників, з якими ми домовлялися в Тернополі, не випустили. Тому депутатам довелося шукати «партизанські» способи – автомобілями, потягами тощо. Міліція просто формально «відморожується». Зрозуміло, що їм дали вказівку не пускати за будь-яку ціну. От вони і знайшли – ширина скла не така, гума на колесах не така», – заявив Сиротюк.

Схожа ситуація, як зазначає Сиротюк, була і на Львівщині та Волині.

«Така ж ситуація складалася і в інших регіонах. Зокрема, львівські перевізники одразу відмовилися, мовляв, всі зайняті. Однак неофіційно нам сказали, що з ними провели бесіду і пояснили, що надання автобусів на ці збори автоматично означає анулювання їхньої ліцензії», – стверджує він.

Як додає Сиротюк, організатори заходу передбачали, що може скластися така ситуація, тому заздалегідь намагалися вирішити її.

Щодо Маршу слави УПА, який «Свобода»  планує провести сьогодні у Києві, то Сиротюк стверджує, що поки жодного тиску чи перешкоджання в організації заходу немає.

Нагадаємо, 7 партій і організацій подали заявки в міськадміністрацію на проведення акцій у Києві 14 жовтня.

Найчисленнішу акцію збирається провести партія «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» – марш слави УПА (кількість учасників – 20 тис.).

Акцію Конфедерації праці України «Захистимо місто-герой від бандерівської погані» заборонив окружний адміністративний суд Києва.

Коментарі вимкнені.