У Тернополі будуть формувати нову інтелектуальну еліту

Команда «Файне місто» допоможе студентам реалізувати їх проекти. Все, що потрібно від студента, — зайти на блог «Школа громадської активності», заповнити анкету і пройти співбесіду. На цьому етапі допоможуть спеціальні куратори, котрі є у кожному виші. Потім кращих 120 учасників представлять свої проекти. Найперспективніші з них підтримають інформаційно, допоможуть знайти спонсорів.

«Файне місто», або «FM», і ті, хто до нього приєднається, братимуть участь у формуванні нової інтелектуальної еліти. Тематичні вечірки, дебати, обмін студентами з міст східних областей, серія тренінгів для розвитку особистості і багато іншого — заходи, які найближчим часом організує «FM».

Хоч у Тернополі є молодіжні організації, які сприяють розвитку міста, проте діяльність цієї обіцяє бути особливою, бо працюватиме вона не в одному напрямі, а у декількох одразу, організовуючи освітні, мистецькі та інтелектуальні заходи.

Ідея створення нового молодіжного руху виникла в Криму. Саме там у серпні діяла мультидержава Студреспубліка, де обирали студентського президента і діючий магістрат. На берегах Чорного моря найактивніша молодь зі всієї України обмінювалася досвідом. Почувши про сильну підтримку молоді різними організаціями в інших регіонах, представникам «Файного міста» стало прикро за Тернопіль, де такої підтримки вони не відчувають, а місто ж по праву вважається студентським.

Про «FM» розповіли на прес-конференції, яка відбулася у арт-галереї «Бункермуз». Репрезентували її студентський мер Роман Довгошия, депутат Всеукраїнського студентського магістрату Дмитро Андрощук і тренер «Центру політичних студій та аналітики» Іван Омелян.

Мар’яна ЗВАРИЧ, «Вільне життя плюс»

Коментарі вимкнені.