Тернополян запрошують на “Гурби-Антонівці 2011”

Цього року гра “Гурби-Антонівці 2011” Тернопіль відбуватиметься з 30 квітня по 3 травня 2011 року. Ця легендарна спортивно-патріотична теренова гра веде свою історію з 2003 року. У “Гурбах-Антонівцях” брало участь близько трьох тисяч молодих людей з усіх куточків України.

Усі, хто має бажання взяти участь у спортивно-патріотичній тереновій грі «Гурби-Антонівці-2011», мають зголоситися до 15:00 22 квітня 2011 року.
Кандидат, щоб отримати право на участь у грі зобов`язаний:
1. Досконало вивчити Правила і Положення гри.
2. Заповнити анкету.
3. Написати заяву. до них додається:
а) копія паспорта (1,2 стор., прописка);
б) копія ідентифікаційного коду.
4.Якнайшвидше направити заявку до Оргкомітету гри (ЦП МНК): 01034, м. Київ, вул. Ярославів Вал, 9, прим.4, тел. (044) 234-70-20 , факс (044) 246-47-83, e-mail: mnk@ua.fm або відати своє зголошення відповідальному по Тернопільській області
Вовк Віталій моб.0979755428
E-mail: vovk_vitaliy_@ukr.net
6. Оргкомітет підтверджує участь у грі до 25 квітня. Особи, чия заявка не підтверджена або які не подали заявки та прибули на гру, не допускаються до гри за жодних обставин.

Організатори достроково припиняють зголошувальну кампанію на момент наявності 300 затверджених заявок!

Довідка. Теренову гру було започатковано ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес». Назву вона отримала від найбільшого бою в історії Української Повстанської Армії на межі сучасних Рівненської та Тернопільської областей. Саме тут 67 років тому підрозділи Української

Повстанської Армії потрапили в оточення військ НКВД, так званий „Гурбенський мішок”. П’ять тисяч українських героїв мужньо боролися проти понад 35 тисяч окупантів за підтримки танків, літаків та бронепоїзду; і після кількох виснажливих днів бою вирвалися з оточення. Цей бій увійшов в історію як одна із героїчних сторінок національно-визвольної боротьби – найбільший бій УПА, де українські повстанці показали кращі взірці партизанської стратегії і отримали тактичну перемогу над ворогом.

Суть теренової гри полягає в тому, що учасники діляться на дві команди (2 куреня, кожен поділяється на сотні, чоти, рої, – так, як і в УПА), які змагаються між собою за прапори одна одної та за кількість «вбитих» гравців суперника. При цьому кожна з команд суворо дотримується правил чесної гри, прояви негідної поведінки та порушення правил під час її проведення можуть каратися дискваліфікацією гравця; пияцтво тут суворо заборонено. За дотриманням правил слідкують спостерігачі, основні суддівські функції здійснює Рада Вищих Спостерігачів.

Перемогу отримує той, хто захоплює прапор противника і при цьому відстоює свій. З кожним роком це робити стає все складніше, адже командири «куренів» досконало вивчають терен гри, вдосконалюють тактику і стратегію, застосовують сучасні технічні можливості для вдалих маневрів.

Популярність гри з кожним роком зростає. Протягом 2008-2009 років гра вийшла на міжнародний рівень – її відвідали гості з Польщі, Білорусі та Росії. Минулого року її проведення було підтримано на рівні Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту. У 2010 році теренова гра «Гурби-Антонівці» увійшла до TOP-10 (8-ме місце) у номінації «Найефективніші молодіжні ініціативи України», проведені Агентством Стратегічних Досліджень.

Коментарі вимкнені.