Вдома в тернополянки живе лелека



Лелека, який нещодавно поселився в Тернополі, потребує допомоги. Декілька тижнів лелеку бачили на вулицях міста. Він не боявся людей, не втікав. Охочі підходили близько і фотографували. Тернополяни припускають, що птах хворий і не може літати. Лелека зараз живе у квартирі тернополянки Тетяни Височанської.

Як розповіла Тетяна,  коли вона зустріла на стежині молодого лелеку, він був переляканим і дуже брудним. На нього полювала чиясь собака, а лелека не міг злетіти, щоб втекти. Від  велосипеду навіть не втікав. Інші люди проходили повз навіть не помічаючи його.

-Ще один чоловік зупинився і ми удвох спіймали лелеку, – розповідає Таня, – Я тримала його в обіймах, а чоловік тримав могутній червоний дзоб. Мій напарник спитав у сторожа звіринця, чи можуть вони приютити птаха, а той відмовився, пояснюючи, що він їй не потрібен, що у них всі птахи по паперах і що цей лелека може бути хворим і заразити всіх інших птахів. Сторож порекомендував чоловікові позбутися птаха і не зважати. А це означало – залишити птаха, щоб на нього полювали собаки, або збила машина. Зазначу, що птах не виглядає хвоорим – досить сильне і вгодоване тільце, багато сил (особливо коли видирався з рук), чисті очі, сильне пір’я т.д.

Все, що Таня з чоловіком змогли придумати – це запустити лелеку за сітку до озера. Вони сподівалися, що там він буде у безпеці від собак на машин і, можливо, йому вдасться упіймати жабку у озері для себе.  Втім, тернополянка хвилюється,  що лелеку сторож може помітити і викинути.

Таня планує забрати птаха тимчасово до себе на балкон. Але маленький балкон – це місце для такої красивої птахи і дуже шкода, що так зневажливо ставляться працівники звіринця до символа України, каже жінка…

Тернополянка сподівається, що хтось зверне увагу на проблему. Зараз птах живе у неї в квартирі.

– Я доставила його додому, пустила по кімнаті вільно ходити, але переживала, бо маю 4річну дочку, щоб не клюнув, – розповідає тернополянка, – але він зі страху все обкакав. Застелила на балконі, зробила у ящику зі старих рушників сідальце, поставила воду, м’ясо, рибу. Зараз шукаю, хто б міг птаха до себе на приватне подвір’я забрати жити, він мирний.

Підготувала Кароліна Говірка

Фото: Сергій Хрущ, Тетяна Височанська

 

-1 thoughts on “Вдома в тернополянки живе лелека

  • 19:02 | 9.06.2011 о 19:02
    Permalink

    Таня молодець!

  • 19:29 | 9.06.2011 о 19:29
    Permalink

    Це Таня. З птахом все гаразд. За день освоївся. На балконі сидіти відмовився. Ходить тепер по всій квартирі, як господар, куди захоче. Коли махає крилами – вазони змітає з підвіконників. Загалом апетит у нього хороший, настрій спокійний, нас уже не боїться, облюбував собі диван у вітальні. Тут коротке відео пор його перші години у нас вдома 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=yAgleVxzz2A

  • 08:32 | 10.06.2011 о 08:32
    Permalink

    Таня, звичайно, молодець, але в неї є дитина. Я думаю, що все-таки потрібно звернутися до ветеринарів про обстеження, сторож звіринця може виявитися правим, не дай Бог.
    Таня говорить: “Зазначу, що птах не виглядає хвоорим – досить сильне і вгодоване тільце…” – знаєте О.Муц теж так само виглядає, але точно про це сказати можуть лише досвідчені лікарі.

Коментарі вимкнені.