Азаров каже, що гроші на тернопільські дороги виділені, але роботи ніхто не починає

Стан українських доріг не відповідає сучасним умовам.

Про це під час засідання сказав прем’єр Микола Азаров, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

За словами Азарова, особливо це стосується комунальних вулиць.

“На розвиток доріг державної власності виділені значні кошти. Вони використовуються не досить ефективно. Вражає бездіяльність місцевої влади стосовно ремонту доріг. На дворі літо, а роботу розпочали тільки 16 областей. Із 784 млн. грн. субвенцій підрядники освоїли 57 млн. грн. І це тільки в 11 областях”, – уточнив голова уряду.

За його даними, усього на проведення ремонту доріг виділено 1,5 млрд. грн. Азаров зазначив, що не розпочиналася робота по освоєнню коштів у Криму, Житомирській, Сумській, Тернопільській та Запорізькій областях.

“Склалася парадоксальна ситуація – рішення прийнято, кошти виділені, а зрушень немає. Й роботи не виконуються. Що це – безвідповідальність, небажання чи невміння?” – запитав чиновник.

Крім того, Азаров зазначив: “Сьогодні за деякими винятками між селами можна проїхати лише на тракторах – зі швидкістю 20 км\год. Не набагато кращий стан доріг державної власності. Позитивних зрушень у ремонті доріг у сільській місцевості немає, незважаючи на те, що є відповідне рішення президента”.

У свою чергу “Укравтодор” повідомив, що 2011 року відкриють рух на 1500 км доріг. Вже відремонтували 47 тис. км – у Чернігівській, Львівській, Тернопільській областях, на трасі Кіпті-Глухів-Бачівськ (на Москву).

 

Коментарі вимкнені.