У регіонах України встановилася шестикратна різниця в тарифах ЖКГ

Прем’єр-міністр Микола Азаров обурений різницею в тарифах на житлово-комунальні послуги в різних регіонах. Про це він сказав на розширеному засіданні Кабінету Міністрів за участю Президента Віктора Януковича.

“Навіть у межах одного регіону, з дозволу сказати “креатив” чиновників та комунальників вражає”, – зазначив прем’єр.

Зі слів Азарова, наприклад, у Кіровоградській області одне з підприємств ЖКГ гранично завищило тариф на водопостачання.

“У Кіровоградській області Булахівське житлово-комунальне підприємство зробило воду “золотою” – понад 17 гривень за куб. м, в 6 разів більше, ніж у середньому по Україні”, – обурився прем’єр.

З його слів, те, що наявність води в різних регіонах різна, є об’єктивним фактором, однак висловив занепокоєння кардинальною різницею тарифів на водопостачання в різних регіонах.

“Об’єктивні чинники не спростовують того, що повинні бути єдині підходи до формування послуг ЖКГ”, – сказав Азаров.

Він підкреслив, що в першу чергу ціна на електроенергію і газ для всіх споживачів по всій Україні єдина, тому реально під час формування тарифів на різні комунальні послуги залишається лише невелика частина, яка може відрізнятися.

Нагадаємо, в кінці березня Азаров попереджав місцеву владу про неприйнятність необгрунтованого встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Сьогодні, 1 червня, Президент Віктор Янукович звільнив віце-прем’єра – міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Віктора Тихонова, – пишуть

Коментарі вимкнені.