У Тернополі демонтували ідол Світовида

Скульптура язичницького бога була самовільно встановлена у парку Шевченка. У міські раді кажуть, вирішили демонтувати його тому, що він був встановлений самовільно, без жодних дозволів.

– У Тернополі розпочалась інвентаризація пам’ятників садово-паркової скульптури у парку ім. Т.Г. Шевченка, – кажуть у прес-службі міської ради, – так, за результатами перевірки було виявлено незаконно встановлену паркову скульптуру, яка трактувалась однією з релігійних громад міста, як об’єкт культового призначення. Релігійна громада не зверталась в органи місцевого самоврядування з проханням про розміщення даного об’єкту. Оскільки даний об’єкт був самовільно встановлений без будь-яких погоджень та з порушенням правил благоустрою і відповідних процедур, він був демонтований комунальними службами міста. Позиція Тернопільської міської ради є принциповою та однозначною – буде проведено демонтаж усіх самовільно встановлених об’єктів та споруд у місті, – повідомляє сайт відомства.

Очевидці кажуть, що ідол був дуже новенький, білий, такий, ніби його дуже недавно встановили. Перед демонтажем місцеві рідновіри наполягали на тому, щоб його залишили. Казали, що чекають документів.

 

– Той ідол трохи дивний вигляд має в парку, – каже очевидець демонтажу Ігор, але хай би стояв. От в парку Національного відродження сектанти забудували там таку велику площу, і ніхто нічого не демонтує, – дивується чоловік.

Андрій Наливайченко

 

 

-1 thoughts on “У Тернополі демонтували ідол Світовида

  • 16:15 | 12.07.2011 о 16:15
    Permalink

    Дивне повідомлення.Ніби йнікому невідомо,що встановили!?..Поляки вивезли із Гусятинщини(гора Бохіт(Богут)і зберігають фігуру Світовида уКракові в музеЇ.Шанувальники історії зробили копію (напевно вложивши немало грошей) і ,для збереження своєї самобутності,оригінальності,історії,самотворення подарували місту як вияв найвищої любові та прояву патріотизму.Можливо,треба було встановити Його там де Він стояв -у лісі,на вершині Бохота,що біля села Городниці на Гусятинщині.Можливо.Та ,невже,не можна погодити це питання мирно,лагідно,полюдськи?Чому ми самі себе нищимо? Надалу треба задуматисьа чи не вороги украЇнськості намовили його зробити той демонтаж?

  • 20:14 | 12.07.2011 о 20:14
    Permalink

    Шануймо минуле наших пращурів, хіба ми не маємо права мати власну історію, і знати як створилась народ русичі із своїми обрядами та звичаями, із свїм світоглядом, та віросповіданням. Хоча багато релігійних свят співпадають із древньословянськими. Наприклад Свято Святої Покрови співпадає яз святом Малуші,ю що була покровителькою всіх жінок

  • 22:41 | 12.07.2011 о 22:41
    Permalink

    Ця садово-паркова скульптура – дар місту Тернополю. А через невіґластво самі себе обділяємо і не цінимо, що маємо.

  • 23:03 | 12.07.2011 о 23:03
    Permalink

    най би стояв!!! Такий гарний пам’ятник. Це все ж таки красива статуя!!!!Це наша історія! Краще знесіть цю сектанську церкву на Співочому полі!!!!!!!!!!!!!

  • 23:13 | 12.07.2011 о 23:13
    Permalink

    Нажаль, завжди перемагало невіґластво… А так був би ще один туристичний об”єкт у місті. Тимбільше, що Тернопіль – місто, яке найбільше має право на цю історично-культурну пам”ятку, так як знайдена вона була на Тернопільщині.

  • 23:57 | 12.07.2011 о 23:57
    Permalink

    Чомусь незаконно встановлений ДАр місту Тернополю демонтовують швидко, а не даровані, а захоплені забудови, по вул. Злуки, в парку національного відродження, то ще радться торгуються, гроші мабуть на тому трохи заробляють. Якось неоднозначно й не послідовно влада працює.
    А все ж таки прихильники РУНВіри є симпатиками ВО “Свободи”.

    • 00:02 | 13.07.2011 о 00:02
      Permalink

      Тут не фігурують прихильники РУНвіри. РУНвіра – це зовсім інша релігія. А рідноври, яких Ви маєте на увазі є прихильниками не “Свободи”, а держави Україна. У кожній партії і організації вистачає прихильників Рідної Віри.

  • 22:58 | 24.07.2011 о 22:58
    Permalink

    Слава Богу зо знесли. Я, як християнин розумію, що повернення до язичництва несе лише розруху

Коментарі вимкнені.