Понад 35 млн за акциз сплатили на Тернопіллі

За перше півріччя 2011 року платниками податків Тернопілля сплачено до державного бюджету 35,3 млн. грн акцизного податку та 3,3 млн. грн. збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Зокрема, від реалізації горілчаних виробів надійшло 16,5 млн. грн. акцизного податку (+1,9 млн. грн до відповідного періоду минулого року), коньяку – 13  млн. грн. (+5,2 млн. грн), пива – 3,3 млн. грн (-1 млн. грн), спирту – 2,5 млн. грн (на рівні минулого року).

Не секрет, що найбільші резерви у зростанні надходжень акцизного податку до бюджету є в галузі виробництва алкогольної продукції. Однак, на ринку алкоголю все ще  перебуває чимало нелегальної та фальсифікованої продукції з підробленими марками акцизного податку, з якої до бюджету не тільки не сплачується акцизний та інші податки, але вона ще є шкідливою та небезпечною для здоров’я людей.

Саме тому податківці області систематично вживають заходів щодо виявлення незаконного виробництва і обігу підакцизних товарів та здійснюють постійний  контроль у цій сфері.


Коментарі вимкнені.