У Тернополі День захисту дітей святкуватимуть 5 днів

1 червня з нагоди Дня захисту дітей на Театральному майдані відбулося урочисте відкриття літературного фестивалю для дітей «ДИВОКРАЙ», який у Тернополі триватиме з 1 по 5 червня. Захід відбувається під патронатом міського голови Сергія Надала. Участь у відкритті фестивалю взяв заступник міського голови Леонід Бицюра.

«Приємно, що міська рада виступає співорганізатором такого чудового свята для дітей. Cаме від них залежить майбутнє нашої держави. Літературний фестиваль дає змогу новому поколінню розвиватися та багатіти мудрістю наших попередників», – зазначив заступник міського голови Леонід Бицюра.

Нагадування про те, що пам’ятати про дітей слід щодня, висловив начальник управління культури і мистецтв міськради Олександр Смик. Замість традиційного вітання він зачитав свій вірш, в якому «не бажав» дітям злості, заздрощів та лінивства.

На літературне свято «Дивокрай» запросили місцевих авторів, які пишуть твори для дітей, а також гостей з Києва, Ужгорода та Одеси. На вихідні у книгарнях «Є», «Дім книги», «Ярослав мудрий» та обласній бібліотеці для молоді відбудуться літературні читання для дітей. Провели також акцію «Діти мають права». Волонтери розповідали дітям про їхні права в нашій державі і звертали увагу дорослих на положення Конвенції ООН про права дитини.

2 червня на запрошення міської ради приїдуть Брати Капранови. У Бункермузі діятиме фотовиставка «Дитина читає».

Протягом 5 днів по всіх мікрорайонах Тернополя триватимуть літературні заходи, у парках міста відбуватимуться пластунські читання.

Коментарі вимкнені.